20/02/2023 20/02/2023 Συνεχίζεται η ιεραποστολική περιοδεία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ στην Κένυα. Το βράδυ της Παρασκευής, 17 Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έγινε θερμά δεκτός από τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Κένυα, ο οποίος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του στην πρεσβευτική κατοικία. Παρευρέθησαν δεκάδες μέλη του Διπλωματικού Σώματος στην Κένυα, μεταξύ...
20 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2023 - 10:19

Συνεχίζεται η περιοδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κένυα

Διαδώστε:
Συνεχίζεται η περιοδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κένυα

Συνεχίζεται η ιεραποστολική περιοδεία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ στην Κένυα.

Το βράδυ της Παρασκευής, 17 Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έγινε θερμά δεκτός από τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Κένυα, ο οποίος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του στην πρεσβευτική κατοικία. Παρευρέθησαν δεκάδες μέλη του Διπλωματικού Σώματος στην Κένυα, μεταξύ των οποίων οι Πρέσβεις των χωρών Ελλάδος, Ουγκάντας, Ερυθραίας, Μοζαμβίκης, Ιορδανίας, Ουκρανίας, Ζιμπάμπουε κ.α., ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κένυα και ο Εξοχ. Εκπρόσωπος του Προέδρου της Κένυας.

Ο Αιγύπτιος Πρέσβυς εξήρε το έργο και την παρουσία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη χώρα του, στην ιστορική του παρουσία, καθώς και στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου χαιρέτισε το ποίμνιό του στην Αίγυπτο.

Ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγάπη και την προστασία που παρέχει στον ίδιο, αλλά και στο Πατριαρχείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι τα χέρια μου ελεύθερα να λατρεύω τον Θεό και να επιτελώ απρόσκοπτα το έργο μου στην ευλογημένη γη της Αιγύπτου. Αυτό γίνεται χάρι στον Πρόεδρό μας κ. Σίσι».

Θεμελίωση ναού στο Νιέρι

Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης και η συνοδεία του, αναχώρησαν από την πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι για την πόλη του Νιέρι, ξεκινώντας την ποιμαντορική του περιοδεία στην Ιερά Επισκοπή του Αλεξανδρινού Θρόνου.

Με την άφιξή του στην πόλη του Νιέρι, ο Μακαριώτατος, θεμελίωσε Ιερό Ναό ο οποίος θα χτιστεί επ’ ονόματι των Αγίων Ενδόξων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και ένα Νοσοκομείο. Το υπό ανέγερση Νοσοκομείο θα χτιστεί σε οικόπεδο το οποίο δώρισε ο Αιδεσ. Πρωτ. Samuel Kariuki Maina, υπό την ευγενή δωρεά του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα. Ο Σεβασμιώτατος είναι συγκυρηναίος και συμπαραστάτης του πολυεπίπεδου Ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχείου μας, καθώς με τις υποδείξεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεωργίου αναφορικά με τις ανάγκες του Πατριαρχείου, προσφέρει ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια.

Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου της Ιεράς Επισκοπής Νιέρι και Όρους Κένυας όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον κλήρο της Επισκοπής και εψάλη προς τιμήν του δοξολογία. Μετά το πέρας της δοξολογίας ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο Θηλέων όπου με τον εμπνευσμένο λόγο του έδωσε δύναμη και ελπίδα στα ορφανά κορίτσια του Ιδρύματος.

Διαβάστε επίσης: 

Κένυα: Ο Πατριάρχης Θεόδωρος θεμελίωσε σχολείο & διένειμε ανθρωπιστική βοήθεια – Στην Αφρική θα εορτάσει τα ονομαστήριά του

Βίντεο του Πατριάρχη Θεόδωρου με τα πνευματικά του τέκνα στην Κένυα (ΦΩΤΟ)

Φωτοστιγμές από την ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κένυα

Βίντεο με Κενυάτες να εύχονται έτη πολλά στον Πατριάρχη Θεόδωρο για τα ονομαστήριά του

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων