25/11/2022 25/11/2022 Τον Θεό και όλους όσους υποστήριξαν με τις προσευχές και τη βοήθεια τους το έργο του στην Επισκοπή Νιέρι και Όρους Κένυας κατά τα έξι χρόνια της παραμονής του εκεί εξέφρασε ο Επίσκοπος κ. Νεόφυτος ο οποίος από χθες, κατόπιν εισήγησης του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και απόφασης της...
25 Νοεμβρίου, 2022 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2022 - 13:45

Χτίζοντας την Ορθοδοξία στην Κένυα

Διαδώστε:
Χτίζοντας την Ορθοδοξία στην Κένυα

Τον Θεό και όλους όσους υποστήριξαν με τις προσευχές και τη βοήθεια τους το έργο του στην Επισκοπή Νιέρι και Όρους Κένυας κατά τα έξι χρόνια της παραμονής του εκεί εξέφρασε ο Επίσκοπος κ. Νεόφυτος ο οποίος από χθες, κατόπιν εισήγησης του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και απόφασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, μετατέθηκε στην Ιερά Επισκοπή Ελντορέντ της Κένυας. 

Την Επισκοπή Νιέρι θα διακονήσει πλέον ο Αρχιμανδρίτης Πανάρετος Κυκκώτης, ο οποίος εξελέγη χθες Επίσκοπος Νιέρι από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου. Στο μήνυμά του προς το Ποίμνιο ο απερχόμενος Ποιμενάρχης κ. Νεόφυτος καλεί σε στήριξη του νέου Επισκόπου τόσο από το εσωτερικό όσο και από τους φίλους της Ιεραποστολής.

“Χαίρομαι που ο νεοεκλεγής επίσκοπος δεν είναι ξένος στην επισκοπή, είναι στην πραγματικότητα από την περιοχή. Σίγουρα θα πάει την επισκοπή στο επόμενο επίπεδο. Δώστε του όλη την υποστήριξη που χρειάζεται για να πετύχει και να είναι παραγωγικός. Για όσους υπήρξαν φίλοι της επισκοπής και υποστηρικτές της τόσο τοπικά όσο και διεθνώς, μην σταματάτε την προσφορά σας και την επίσκεψή σας στην επισκοπή”, επισημαίνει.

“Σίγουρα θα είμαι κοντά του για ομαλή μετάβαση και οποιαδήποτε καθοδήγηση αν χρειαστεί”, υπογραμμίζει και τονίζει ότι όλοι είναι μία ομάδα η οποία χτίζει την Ορθοδοξία στην Κένυα.

Ο απερχόμενος Επίσκοπος Νιέρι κ. Νεόφυτος ο οποίος μετατέθηκε στην Ιερά Επισκοπή Ελντορέντ

Διαβάστε επίσης:

Ο απόηχος της Συνόδου στο Κάιρο, η αντίδραση του Κλιν Λεωνίδα μετά την καθαίρεση και η πρόκληση των νέων Επισκόπων

Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – Τελευταία ημέρα: Οι εργασίες, οι αποφάσεις και τα συμπεράσματα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων