05/06/2020 06/06/2020 Κάλεσμα προς τους πιστούς “να σβήσουν τις φλόγες του μίσους και των παθών” και να καλλιεργήσουν τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος απευθύνει στο μήνυμα του για την επερχόμενη εορτή της Πεντηκοστής ο Σεβ. Μητροπολίτης εν Νέα Υόρκη και Βορείω Αμερική κ. Ιωσήφ του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Παράλληλα, εκφράζει την θλίψη του για την δολοφονία του Αφροαμερικανού...
05 Ιουνίου, 2020 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2020 - 0:25

Η.Π.Α. – “Ας καλλιεργήσουμε τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος”

Διαδώστε:
Η.Π.Α. – “Ας καλλιεργήσουμε τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος”

Κάλεσμα προς τους πιστούς “να σβήσουν τις φλόγες του μίσους και των παθών” και να καλλιεργήσουν τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος απευθύνει στο μήνυμα του για την επερχόμενη εορτή της Πεντηκοστής ο Σεβ. Μητροπολίτης εν Νέα Υόρκη και Βορείω Αμερική κ. Ιωσήφ του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Παράλληλα, εκφράζει την θλίψη του για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη και καταδικάζει τις βίαιες διαδηλώσεις που έχει προκαλέσει και οι οποίες βρίσκονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

“Ας καλλιεργήσουμε τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος – αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, χρηστότητα, πίστη, πραότητα, εγκράτεια, και να εργαστούμε για την αγάπη και την συμφιλίωση όλων.”, – υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

Σχετικά με τον Τζορτζ Φλόιντ και τις αιματηρές διαδηλώσεις στις Η.Π.Α. αναφέρει:

“Καθώς βρισκόμαστε ανάμεσα στις δύο μεγάλες εορτές της Αναλήψεως του Κυρίου και της Αγίας Πεντηκοστής, η εορταστική χαρά μας συνδυάζεται με βαθιά θλίψη και πόνο. Παρακολουθήσαμε την βάναυση δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου άνδρα, του Τζορτζ Φλόιντ, από άτομα στα οποία η κοινωνία μας έχει εμπιστευτεί την διατήρηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, είμαστε συγκλονισμένοι από αυτήν την ενέργεια αδικαιολόγητης βίας, ικετεύουμε θερμά τον Κύριο να αναπαύσει την ψυχή του Τζορτζ και να χαρίσει παρηγοριά και γαλήνη στην οικογένεια και τους αγαπημένους του που θρηνούν.

Επίσης, παρακολουθούμε διαδηλώσεις που μιλούν για ευρύτερα ζητήματα φυλετικών προκαταλήψεων και αδικιών στην κοινωνία μας. Δεν αποδεχόμαστε το χάος και την βία ως μέσο διαμαρτυρίας, καθώς χρησιμεύουν μόνο για να καλλιεργήσουν τις φλόγες του θυμού και του μίσους και να βλάψουν τις ίδιες τις κοινότητες, τις οποίες οι ειρηνικοί διαδηλωτές προσπαθούν να υπερασπιστούν. Ως Ορθόδοξοι, μπορούμε να προσφέρουμε την συμπόνια μας, καθώς πολλοί από τους πιστούς μας προέρχονται από χώρες όπου έχουν βιώσει την αδικία, και οφείλουμε να διακηρύξουμε δυναμικά την ίση αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου που έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού.”

 

Να σημειωθεί ότι θέση για τα δραματικά γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάρει επίσης ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ και αρκετοί Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

 

Διαβάστε το πλήρες μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη εν Νέα Υόρκη και Βορείω Αμερική κ. Ιωσήφ στα Αγγλικά

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης: «Κάθε ζωή έχει αξία και είναι δώρο Θεού»

Μητροπολίτης Βοστώνης: «Ας δράσουμε μαζί αρμονικά για να φέρουμε τη δικαιοσύνη»

Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου: «Ο ρατσισμός είναι αμαρτία»

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: «Η βία γεννά περισσότερη βία»

Μήνυμα από την Φινλανδία κατά του ρατσισμού με αφορμή τον Τζ. Φλόιντ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων