15/10/2022 25/10/2022 Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας σε συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, εξέλεξε χθες τον Αρχιμανδρίτη Ρωμανό Αλ – Χάννατ, Ηγούμενο της Μονής Παναγίας του Μπαλαμάντ, Επίσκοπο και Πατριαρχικό Επίτροπο με τον τίτλο του Επισκόπου Σελευκίας. Σημειώνεται ότι οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας ξεκίνησαν την Τετάρτη 12...
15 Οκτωβρίου, 2022 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2022 - 2:14

Εξελέγη ο νέος Επίσκοπος Σελευκίας από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Διαδώστε:
Εξελέγη ο νέος Επίσκοπος Σελευκίας από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας σε συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, εξέλεξε χθες τον Αρχιμανδρίτη Ρωμανό Αλ – Χάννατ, Ηγούμενο της Μονής Παναγίας του Μπαλαμάντ, Επίσκοπο και Πατριαρχικό Επίτροπο με τον τίτλο του Επισκόπου Σελευκίας.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας ξεκίνησαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στην Πατριαρχική Μονή της Παναγίας του Μπαλαμάντ στο Λίβανο, με κυρίαρχο ζήτημα να αποτελούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής ύστερα από την πρόσφατη παραίτηση του Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ.

«Με την ευκαιρία αυτή, σας ενημερώνω ότι μόλις η Σύνοδος ολοκληρώσει τη συνεδρίασή της, θα σας στείλουμε επίσημη επιστολή σχετικά με την απόφαση της Συνόδου που θα αφορά την Μητρόπολη. Θα ορίσουμε Πατριαρχικό Έξαρχο, σύμφωνα με τον όρο του Καταστατικού Χάρτη του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Πατριαρχικός Έξαρχος θα διαχειρίζεται τις υποθέσεις της Μητρόπολης, σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς. Θα εποπτεύει ιδιαίτερα τις διαδικασίες που σχετίζονται με τη διαδικασία για τους διορισμούς», είχε αναφέρει στην Εγκύκλιό του ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

 

Διαβάστε ακόμη: Πατριαρχείο Αντιοχείας: Δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Νέας Υόρκης Ιωσήφ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων