07/02/2023 11/02/2023 Κατόπιν έκκλησης του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, το Πατριαρχείο έχει συγκροτήσει μια ομάδα ανακούφισης με στόχο την παροχή έκτακτης βοήθειας σε όσους επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς στη Συρία, αλλά και την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η συγκεκριμένη ομάδα θα ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες των ενοριών, των εκκλησιών στις περιοχές της Αντιόχειας,...
07 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2023 - 9:53

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Έκκληση για έκτακτη παροχή βοήθειας στους πληγέντες στη Συρία

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Αντιοχείας: Έκκληση για έκτακτη παροχή βοήθειας στους πληγέντες στη Συρία

Κατόπιν έκκλησης του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, το Πατριαρχείο έχει συγκροτήσει μια ομάδα ανακούφισης με στόχο την παροχή έκτακτης βοήθειας σε όσους επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς στη Συρία, αλλά και την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η συγκεκριμένη ομάδα θα ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες των ενοριών, των εκκλησιών στις περιοχές της Αντιόχειας, της Αλεξανδρέττας, της Μερσίνης, του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας. Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι πάρα πολλοί Ορθόδοξοι Ναοί έχουν υποστεί ζημιές ή ακόμα και κατέρρευσαν εξαιτίας του πρώτου μεγάλου σεισμού των 7,8 Ρίχτερ.

Μετά τον πρώτο σεισμό ακολούθησαν ισχυρής έντασης μετασεισμοί οι οποίοι προκάλεσαν περαιτέρω υλικές καταστροφές, αύξησαν των αριθμό των νεκρών και των τραυματιών και έσπειραν τον πανικό στους δρόμους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι επιθυμούν να παράσχουν βοήθεια είτε με χρηματική συνεισφορά ή με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ειδική ομάδα αρωγής:

  • Στη Συρία:

Τμήμα Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης – Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Shattahi
Διεύθυνση: Δαμασκός, Bab Sharqi, Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής
Τηλ: +963 11 5414490
Κινητό: +963 941 333850
Τραπεζική μεταφορά: Byblos Bank, αριθμός λογαριασμού: 2350203788008

  • Στον Λίβανο:

Ιερά Πατριαρχική Μονή Παναγίας Μπαλαμάντ – Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Γιακούμπ
Διεύθυνση: Ιερά Μονή Παναγίας Μπαλαμάντ, Κούρα, Βόρειος Λίβανος
Κινητό: +961 3 080550
Τραπεζική μεταφορά:
IBL Bank S. A. L. Υποκατάστημα: Balamand- Λίβανος
Κάτοχος λογαριασμού: Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πάσης Ανατολής
Αριθμός λογαριασμού: 022 0023010220700026
IBAN: LB67005200220023010220700026
Κωδικός SWIFT: INLELBBE
Νόμισμα: USD

“Οποιαδήποτε συνεισφορά, όσο μικρή κι αν είναι, μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση πολλών από τα δεινά”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, υπό την καθοδήγηση του Μακαριωτάτου κ.κ. Ιωάννη, η ομάδα του Τμήματος Ανθρωπιστικών Επιστημών και Ανάπτυξης (GOPA-DERD) συνέβαλε στην άμεση παροχή βοήθειας στις οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό στη Συρία. Μετά από υψηλό συντονισμό με τις επίσημες αρχές, το συγκεκριμένο Τμήμα ξεκίνησε την ανταπόκρισή του με την ταχεία μελέτη αναγκών και την απευθείας διανομή υλικών αγαθών για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων στις περιοχές του Χαλεπίου, της Χαμάς, και της Λαττάκειας.

Η ομάδα μοίραζε μερίδες φαγητού, χειμερινά ρούχα, κουβέρτες και είδη προσωπικής ανάγκης, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα ασφαλές καταφύγιο για όσους έχασαν το βιός τους και να μετριάσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους ισχυρούς σεισμούς.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Διαβάστε ακόμη:

Οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών προσεύχονται για Τουρκία και Συρία που επλήγησαν από το φονικό σεισμό (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Σεισμός – Τουρκία: Συλλυπητήριο μήνυμα Βουλγαρίας Νεοφύτου προς Αντιοχείας Ιωάννη και Οικουμενικού Πατριάρχη

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας για τον σεισμό στην Τουρκία

Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί σε Τουρκία, Συρία – Μπαράζ μετασεισμών

Φωτογραφίες από το προφίλ στο Facebook του Πατριαρχείου Αντιοχείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων