28/02/2020 28/02/2020 “Σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2020  είναι μια ημέρα φωτεινή και αξέχαστη για τη Βουλγαρική ιστορία” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Βουλγαρικής Εξαρχίας. Στις 28 Φεβρουαρίου 1870 συστήθηκε η Βουλγαρική Εξαρχία ως αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία με σουλτανικό φιρμάνι, του σουλτάνου Αμπντούλ Αζίζ. Με την...
28 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:07

150 χρόνια Βουλγαρικής Εξαρχίας

Διαδώστε:
150 χρόνια Βουλγαρικής Εξαρχίας

“Σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2020  είναι μια ημέρα φωτεινή και αξέχαστη για τη Βουλγαρική ιστορία” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Βουλγαρικής Εξαρχίας.
Στις 28 Φεβρουαρίου 1870 συστήθηκε η Βουλγαρική Εξαρχία ως αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία με σουλτανικό φιρμάνι, του σουλτάνου Αμπντούλ Αζίζ. Με την ίδρυση της βουλγαρικής εξαρχίας ξεκίνησε η δημιουργία του βουλγαρικού έθνους – κράτους ως εκκλησιαστικής, κατ’ αρχάς, οντότητας σε συγκεκριμένες επαρχίες.

“Σε αυτήν την ευλογημένη ημέρα, πριν από εκατόν πενήντα χρόνια, το ορθόδοξο βουλγαρικό πνεύμα θριάμβευσε” τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι τότε ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

“Τα χρόνια μετά την ίδρυση της Βουλγαρικής Εξαρχίας έφεραν και συνεχίζουν να φέρνουν στους ορθόδοξους Βουλγάρους μια νέα δόξα και νέους λόγους για υπερηφάνεια (…)Αλλά εκτός από τις δόξες ήρθαν και άλλες δοκιμασίες για την Ορθόδοξη πίστη μας” τονίζεται

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων