02/07/2022 02/07/2022 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας από το Βέλικο Τάρνοβο στην ομώνυμη Μονή τελέστηκε χθες, 1η Ιουλίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας στην πόλη Πέρνικ.  Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ, ο οποίος τέλεσε και την εις πρεσβύτερον χειροτονία...
02 Ιουλίου, 2022 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2022 - 16:25

Εορτάστηκε η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας από το Βέλικο Τάρνοβο στην ομώνυμη Μονή τελέστηκε χθες, 1η Ιουλίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας στην πόλη Πέρνικ. 

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ, ο οποίος τέλεσε και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Γεράσιμου Γιορντάνοφ. Πριν τελέσει τη χειροτονία, ο Επίσκοπος συμβούλευσε πατρικώς τον μέχρι πρότινος διάκονο, ευχόμενος να πληρωθεί με ζήλο και πίστη και να αποτελέσει καλό παράδειγμα. Ακόμα, να σπέρνει με χαρά τον λόγο του Θεού στις καρδιές των ανθρώπων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπος μίλησε στους πιστούς για τη ζωή και τις αρετές του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας, παροτρύνοντας το ποίμνιο να μιμηθεί τον ουράνιο προστάτη του βουλγαρικού λαού, που ήταν γεμάτος ταπείνωση, πραότητα, πνευματική και σωματική αγνότητα.

Ο εορτασμός προς τιμήν της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας από το Τάρνοβο στη Μονή Ρίλα συνεχίστηκε με λιτανεία από την εκκλησία στο μνημείο του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται μπροστά από το Παιδικό Παλάτι στο Πέρνικ.

Η μπάντα παιάνιζε ύμνους στη λιτανεία, ενώ ο Επίσκοπος απένειμε τιμητικά διπλώματα στην Ορχήστρα Πνευστών του Πέρνικ και στο Νεανικό Σύνολο στο Παλάτι Πολιτισμού του Πέρνικ, για συμμετοχή και υποστήριξη σε διάφορες πρωτοβουλίες της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας.

Μετά την απονομή των διπλωμάτων ακολούθησε εορταστικό/λαογραφικό πρόγραμμα, που χαροποίησε όλους τους παρευρισκόμενους στη γιορτή.

Την εορτή του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας τίμησε ο περιφερειάρχης του Πέρνικ, ο αντιδήμαρχος Πέρνικ, καθώς και πολυάριθμοι εκπρόσωποι διάφορων φορέων της πόλης.

Ο Επίσκοπος Πολύκαρπος με τους άλλους ιερείς, με τους οποίους συλλειτούργησε, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη της Ρίλας το απόγευμα της 1ης Ιουλίου, όπου έγιναν δεκτοί από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αδριανούπολης κ. Ευλόγιο, Ηγούμενο της Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής.

Η αντιπροσωπεία της Μητροπόλεως Σόφιας προσκύνησε τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας του Θαυματουργού και τα προσκυνητάρια στο καθολικό της μονής. Επισκέφτηκαν, επίσης, το κοιμητήριο της μονής, όπου έψαλαν το «Αιωνία Μνήμη» στους κεκοιμημένους αδελφούς της μονής και τους ενταφιασμένους χριστιανούς πιστούς.

Φωτογραφίες: протойерей Костадин Тренев

Για περισσότερες φωτογραφίες κάντε κλικ εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων