25/11/2020 25/11/2020 Στη μοναδική εκκλησία, που φέρει το όνομα της Αγίας Αικατερίνης στη Σόφια, στην περιοχή Ορλάντοβτσι, γιόρτασαν οι Βούλγαροι τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος.  Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, βοηθός του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου. Παρά την πανδημία, πολλοί κάτοικοι της γειτονιάς προσήλθαν στον Ιερό Ναό, για να τιμήσουν την...
25 Νοεμβρίου, 2020 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2020 - 10:39

Γιορτή στη μοναδική Αγία Αικατερίνη της Σόφιας

Διαδώστε:
Γιορτή στη μοναδική Αγία Αικατερίνη της Σόφιας

Στη μοναδική εκκλησία, που φέρει το όνομα της Αγίας Αικατερίνης στη Σόφια, στην περιοχή Ορλάντοβτσι, γιόρτασαν οι Βούλγαροι τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος. 

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, βοηθός του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου.

Παρά την πανδημία, πολλοί κάτοικοι της γειτονιάς προσήλθαν στον Ιερό Ναό, για να τιμήσουν την Αγία Αικατερίνη, προσκυνώντας την γεμάτη λουλούδια του φθινοπώρου εικόνα της και προσφέροντάς της διάφορα δώρα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κηρύττοντας τον θείο λόγο, ο βοηθός του Μητροπολίτη Σόφιας μίλησε στο ποίμνιο για τη ζωή της Αγίας Αικατερίνης και τόνισε ότι πρέπει να αγωνιστούμε, για να αποκτήσουμε την πίστη και το θάρρος της, με στόχο την εκπλήρωση των εντολών του Θεού. στη ζωή μας.

«Σήμερα ζητάμε από την Αγία Αικατερίνη να μας προστατεύσει, να μας εμπνεύσει και να μας δώσει την πνευματική γνώση, ώστε να υποστηρίξουμε την πίστη μας, να κρατήσουμε την αλήθεια του Χριστού και να ζήσουμε με αγιότητα, ειρήνη, ενότητα και αγάπη…

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, πρέπει να ζούμε πνευματικά, να ζούμε άγια, ανάλογα με τη δύναμη και τις ικανότητές μας, ώστε να γίνουμε ιεροκήρυκες του Χριστού. Ας απελευθερωθούμε από κάθε θλίψη και ασθένεια και να γίνουμε χαρά και παρηγοριά για όσους υποφέρουν, ασθενούν και χρειάζονται υποστήριξη,  ευλογία και ειρήνη του Θεού!», είπε ο Επίσκοπος, μεταφέροντας στο τέλος τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όλοι κατευθύνθηκαν παραδοσιακά στο νεκροταφείο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων