04/05/2019 04/05/2019 Στον καθεδρικό ναό της Αγίας Κυριακής, στη Σόφια της Βουλγαρίας, ο Ορθόδοξος κλήρος άλλαξε τα άμφια του ευσεβούς βασιλιά Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν που βασίλευε στη Σερβία τη χρονική περίοδο 1282-1321. Ο Άγιος Στέφανος ήταν γνωστός για την ευσέβειά του και τη γενναιοδωρία του προς την Μητέρα Εκκλησία. Είχε κατασκευάσει δεκάδες ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια όχι...
04 Μαΐου, 2019 - 16:13

Η αλλαγή των αμφίων του Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν

Διαδώστε:
Η αλλαγή των αμφίων του Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν

Στον καθεδρικό ναό της Αγίας Κυριακής, στη Σόφια της Βουλγαρίας, ο Ορθόδοξος κλήρος άλλαξε τα άμφια του ευσεβούς βασιλιά Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν που βασίλευε στη Σερβία τη χρονική περίοδο 1282-1321. Ο Άγιος Στέφανος ήταν γνωστός για την ευσέβειά του και τη γενναιοδωρία του προς την Μητέρα Εκκλησία. Είχε κατασκευάσει δεκάδες ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια όχι μόνο στη Σερβία, αλλά στην Αγία Γη, την Ιταλία και την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της 40χρονης βασιλείας του. Ο Στέφανος Ούρος Β΄ Μιλούτιν ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς ηγεμόνες της Σερβίας κατά τον Μεσαίωνα. Ανακηρύχθηκε άγιος από την Ορθόδοξη Εκκλησία κι εορτάζεται στις 30 Οκτωβρίου. Δείτε το βίντεο της τελετής της πιο πρόσφατης αλλαγής στα άμφια του Αγίου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων