27/10/2019 27/10/2019 Η πρόσοψη του ιστορικού καθεδρικού ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας θα αποκατασταθεί. Η υλοποίηση του έργου ξεκινάει τον επόμενο χρόνο, με στόχο τη διατήρηση και την προστασία της εκκλησίας των 100 ετών, δήλωσε ο δήμαρχος του Μπουργκάς Ντιμιτάρ Νικολόφ. Προβλέπεται η αποκατάσταση της πέτρινης επένδυσης του ναού, αλλά και της διακόσμησης...
27 Οκτωβρίου, 2019 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2019 - 13:01

Η αποκατάσταση ενός ιστορικού ναού της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Η αποκατάσταση ενός ιστορικού ναού της Βουλγαρίας

Η πρόσοψη του ιστορικού καθεδρικού ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας θα αποκατασταθεί. Η υλοποίηση του έργου ξεκινάει τον επόμενο χρόνο, με στόχο τη διατήρηση και την προστασία της εκκλησίας των 100 ετών, δήλωσε ο δήμαρχος του Μπουργκάς Ντιμιτάρ Νικολόφ.
Προβλέπεται η αποκατάσταση της πέτρινης επένδυσης του ναού, αλλά και της διακόσμησης του κτηρίου, όπου ο καιρός και τα χρόνια έχουν αφήσει το “αποτύπωμά” τους.

Μαζί με την αποκατάσταση της πρόσοψης, θα εγκατασταθεί καλλιτεχνικός φωτισμός για να δώσει έμφαση στα χαρακτηριστικά στοιχεία του εν λόγω ναού.

“Σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη, ο Καθεδρικός ναός, εκτός από το πνευματικό σπίτι, είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και φωτογραφημένους τουριστικούς χώρους.
Η εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου δεν αποτελεί εξαίρεση – πρόκειται για ένα κτήριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, ένα σημαντικό μέρος του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του Μπουργκάς. Ο ναός περιλαμβάνεται στον κατάλογο “Εκατό εθνικοί τουριστικοί χώροι”, τόνισε με έμφαση ο κ. Νικολόφ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων