14/10/2020 14/10/2020 Κάθε χρόνο, παραδοσιακά στην ενορία του Τριλίστνικ της Ιεράς Μητροπόλεως Πλόβδιβ (Φιλιππουπόλεως) πραγματοποιούνται δύο λιτανείες (εκτός του Πάσχα). Η μία είναι στην γιορτή της Ιεράς Εικόνας του «Άξιον Έτσι» στις 11 Ιουνίου και η άλλη στην εορτή της Αγίας Παρασκευής της νέας, της Επιβατινής ή Επιβατηνής (14 Οκτωβρίου). Αυτή η παράδοση χρονολογείται στην ενορία του...
14 Οκτωβρίου, 2020 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2020 - 11:31

Η λιτανεία της Αγίας Παρασκευής στο Τριλίστνικ

Διαδώστε:
Η λιτανεία της Αγίας Παρασκευής στο Τριλίστνικ

Κάθε χρόνο, παραδοσιακά στην ενορία του Τριλίστνικ της Ιεράς Μητροπόλεως Πλόβδιβ (Φιλιππουπόλεως) πραγματοποιούνται δύο λιτανείες (εκτός του Πάσχα). Η μία είναι στην γιορτή της Ιεράς Εικόνας του «Άξιον Έτσι» στις 11 Ιουνίου και η άλλη στην εορτή της Αγίας Παρασκευής της νέας, της Επιβατινής ή Επιβατηνής (14 Οκτωβρίου).

Αυτή η παράδοση χρονολογείται στην ενορία του Τριλίστνικ εδώ και περίπου 10 χρόνια. Φέτος η λιτανεία της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, αμέσως μετά τη νυχτερινή Θεία Λειτουργία. Στον εορτασμό συμμετείχε μεγάλος αριθμός πιστών, ντόπιοι και πολλοί επισκέπτες της ενορίας, ενώ, εκτός από την εικόνα της εορτάζουσας αγίας, στη λειτουργία τέθηκαν προς προσκύνηση περισσότερα από 15 αποτμήματα ιερών λειψάνων διαφόρων Αγίων.

Φέτος, τόσο η λιτανεία όσο και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία έγιναν με κάθε λαμπρότητα αλλά και με τη δέουσα υπευθυνότητα.

Όπως αναφέρει το dobrotoliubie.com, ένας άξιος προσκυνητής είναι ο δήμαρχος του χωριού, ο οποίος είναι άνδρας χριστιανικής ηθικής και για πολλά χρόνια συνειδητά και υπεύθυνα φροντίζει τόσο το χωριό όσο και τον ναό της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται σε αυτό.

Επιμέλεια και μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων