10/03/2022 10/03/2022 Για ειρήνη στην Ουκρανία και κατάπαυση του πυρός που μαίνεται εδώ και δύο εβδομάδες στην πολύπαθη χώρα προσευχήθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χθες στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται εντός της Πατριαρχικής Κατοικίας στη Σόφια. Στο τέλος της λειτουργίας ο Πατριάρχης κ.κ. Νεόφυτος...
10 Μαρτίου, 2022 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2022 - 14:43

Η προσευχή του Πατριάρχη Βουλγαρίας για την Ουκρανία

Διαδώστε:
Η προσευχή του Πατριάρχη Βουλγαρίας για την Ουκρανία

Για ειρήνη στην Ουκρανία και κατάπαυση του πυρός που μαίνεται εδώ και δύο εβδομάδες στην πολύπαθη χώρα προσευχήθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χθες στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται εντός της Πατριαρχικής Κατοικίας στη Σόφια.

Στο τέλος της λειτουργίας ο Πατριάρχης κ.κ. Νεόφυτος αναφέρθηκε στους τιμώμενους Αγίους. “Ας χαρούμε και ας εμπνευστούμε από την πράξη των αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, που κατέθεσαν την ψυχή και τη ζωή τους για τον Χριστό! Ας εμπνευστούμε και ας ακολουθήσουμε τον ζήλο και την επιθυμία τους να ζήσουμε εν Χριστώ και να υποστηρίξουμε τον πλησίον μας”, τόνισε.

Ο Προκαθήμενος της εν Βουλγαρία Εκκλησίας προσευχήθηκε για την παγκόσμια ειρήνη καθώς και για το πολυπόθητο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία. Κάλεσε για πνευματική και υλική υποστήριξη των προσφύγων από τον πόλεμο, που βρίσκουν καταφύγιο στη Βουλγαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Σόφια ανοίγει τα μοναστήρια της για τη φιλοξενία προσφύγων

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Κάλεσμα στήριξης στον Ουκρανικό λαό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων