18/09/2023 18/09/2023 Το να κατοικεί κάποιος στη Σόφια είναι τιμή αλλά παράλληλα και ευθύνη ανέφερε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος στο μήνυμά του με αφορμή την ημέρα εορτής της βουλγαρικής πρωτεύουσας η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Αγία Σοφία και τα τέκνα αυτής Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη. ...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 9:33

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την ημέρα γιορτής της Σόφιας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για την ημέρα γιορτής της Σόφιας

Το να κατοικεί κάποιος στη Σόφια είναι τιμή αλλά παράλληλα και ευθύνη ανέφερε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος στο μήνυμά του με αφορμή την ημέρα εορτής της βουλγαρικής πρωτεύουσας η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Αγία Σοφία και τα τέκνα αυτής Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη. 

Η χθεσινή ημέρα ήταν αργία για την Σόφια με την πόλη να γιορτάζει και τον Προκαθήμενο της Βουλγαρικής Εκκλησίας να τονίζει από την πλευρά του το νόημα και τη σημασία που έχει η λέξη σοφία, από την οποία έλαβε το όνομά της η πόλη.

“Η πίστη του λαού της Σόφιας πρέπει να είναι ισχυρή. Να γνωρίζουν και να θυμούνται ότι η πόλη στην οποία ζουν είναι αφιερωμένη στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, που είναι η ίδια η Σοφία – η Σοφία του Θεού. σε Εκείνον μέσω του οποίου δημιουργήθηκαν τα πάντα (Ιωάν. 1:3), μέσω του οποίου «ζούμε και κινούμαστε και έχουμε την ύπαρξη μας» (Πράξεις 17:28)”, σημειώνει.

“Η σημερινή ημέρα εορτάζεται ως αργία της πρωτεύουσάς μας. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στον αρχαίο ναό, που όχι μόνο με το όνομά του, αλλά και με τα τείχη του, είναι μάρτυρας της αλήθειας του Χριστού – ένας ναός που επέζησε από τις αντιξοότητες των αιώνων και άντεξε στους καιρούς. Ομολόγησε τη δύναμη του Θεού, δίνοντας το όνομα στην πόλη μας την Σόφια”, είπε.

“Το να είσαι κάτοικος μιας τέτοιας πόλης είναι και τιμή και ευθύνη. Μαρτυρεί προσωπικά Εκείνον στον οποίο είναι αφιερωμένη. Το όνομα της πρωτεύουσάς μας στολίζει, αλλά και υποχρεώνει. Το να είσαι κάτοικος της Σόφιας, της πόλης της Σοφίας, σημαίνει να προσπαθείς να μιμηθείς τον Χριστό, και αυτό προϋποθέτει, πρώτα από όλα, να δείχνεις συνεχώς θυσιαστική αγάπη για τον πλησίον σου, να δίνεις μαρτυρία για τις χριστιανικές αρετές που φέρουν τα ονόματα των μαρτύρων Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη”, τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων