25/05/2022 25/05/2022 Την 24η Μαΐου, ημέρα μνήμης των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, κατά την οποία τιμάται η βουλγαρική παιδεία κι ο πολιτισμός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος τέλεσε δοξολογία έμπροσθεν του μνημείου των Αγίων Αυταδέλφων και Ισαποστόλων, Φωτιστών των Σλάβων, στην αυλή του Ανθρωπιστικού Λυκείου, που φέρει το όνομά τους στην πόλη της Φιλιππούπολης, για όλους...
25 Μαΐου, 2022 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 20:35

Ο Ρούμεν Ράντεφ στη Φιλιππούπολη για τη γιορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Διαδώστε:
Ο Ρούμεν Ράντεφ στη Φιλιππούπολη για τη γιορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Την 24η Μαΐου, ημέρα μνήμης των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, κατά την οποία τιμάται η βουλγαρική παιδεία κι ο πολιτισμός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος τέλεσε δοξολογία έμπροσθεν του μνημείου των Αγίων Αυταδέλφων και Ισαποστόλων, Φωτιστών των Σλάβων, στην αυλή του Ανθρωπιστικού Λυκείου, που φέρει το όνομά τους στην πόλη της Φιλιππούπολης, για όλους τους μαθητές και παιδαγωγούς – φύλακες της πνευματικής αγωγής του βουλγαρικού λαού.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στη δοξολογία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ο Δήμαρχος της Φιλιππούπολης Ζντράφκο Ντιμιτρόφ, ο Διοικητής της Κοινής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Γιαβόρ Ματέεφ, ο Περιφερειάρχης της Φιλιππούπολης, Γιορντάν Ιβάνοφ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αλεξάντερ Νταρζίκοφ, βουλευτές, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Πέταρ Τοντόροφ, οι Αντιδήμαρχοι της Φιλιππούπολης, δημοτικοί σύμβουλοι, κρατικοί και δημόσιοι λειτουργοί, εκπαιδευτικοί και πιστοί.

Στο τέλος της δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο δήμαρχος Φιλιππουπόλεως κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο, ενώ ακολούθησε λιτανεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

 

Διαβάστε επίσης: Τα ιερά λείψανα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου από το Άγιο Όρος στην κατοικία του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Ο μεθέορτος εσπερινός των Αγίων Φωτιστών των Σλάβων στη Σόφια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων