24/05/2019 24/05/2019 Με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Σόφια, Ντόνικα Χότζα, συναντήθηκε την Πέμπτη 23 Μαίου ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας καλωσόρισε την κ. Χότζα, την ευχαρίστησε για την τιμή της επισκέψέως και τόνισε ότι Βουλγαρία και Αλβανία είναι χώρες με σχεδόν κοινή ιστορία. «Η Αλβανική εκκλησία είναι νεότερη από τη...
24 Μαΐου, 2019 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2019 - 11:51

Στον Πατρ. Νεόφυτο η Πρέσβης της Αλβανίας

Διαδώστε:
Στον Πατρ. Νεόφυτο η Πρέσβης της Αλβανίας

Με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Σόφια, Ντόνικα Χότζα, συναντήθηκε την Πέμπτη 23 Μαίου ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας καλωσόρισε την κ. Χότζα, την ευχαρίστησε για την τιμή της επισκέψέως και τόνισε ότι Βουλγαρία και Αλβανία είναι χώρες με σχεδόν κοινή ιστορία. «Η Αλβανική εκκλησία είναι νεότερη από τη δική σας, η οποία είναι μία από τις παλαιότερες στην Ευρώπη με πολλές παραδόσεις», δήλωσε η κ. Χότζα και υπογράμμισε ότι το 26% των κατοίκων της Αλβανίας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ότι στην χώρα υπάρχουν περισσότεροι από 1000 ναοί.
«Είναι καλό να ζούμε με ειρήνη και κατανόηση, ελπίζουμε ότι η Βαλκανική χερσόνησος θα γίνει ένας χώρος ειρήνης και ευημερίας», δήλωσε με τη σειρά του, ο Πατριάρχης κ.κ. Νεόφυτος.

Η Πρέσβης της Αλβανίας είπε επίσης ότι η Βουλγαρία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Αλβανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Πρόσθεσε επίσης, ότι η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας στη Σόφια είναι ανοικτή σε πρωτοβουλίες και δραστηριότητες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας για την υποστήριξη της βουλγαρικής μειονότητας στη Αλβανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων