22/03/2024 22/03/2024 Προς το παρόν δεν υπάρχει εγκεκριμένος κατάλογος με τους υποψηφίους για την Μητρόπολη Σλίβεν ξεκαθάρισε προς τους δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Βάρνης και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως.  Οι εκκλησιαστικές ζυμώσεις στη Βουλγαρία βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την πλήρωση της κενής θέσης της Μητρόπολης Σλίβεν η οποία βρέθηκε πριν λίγες εβδομάδες στο...
22 Μαρτίου, 2024 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2024 - 9:46

Βάρνης Ιωάννης: Προς το παρόν δεν έχουμε τελικό εγκεκριμένο κατάλογο με τους υποψηφίους για την Μητρόπολη Σλίβεν

Διαδώστε:
Βάρνης Ιωάννης: Προς το παρόν δεν έχουμε τελικό εγκεκριμένο κατάλογο με τους υποψηφίους για την Μητρόπολη Σλίβεν

Προς το παρόν δεν υπάρχει εγκεκριμένος κατάλογος με τους υποψηφίους για την Μητρόπολη Σλίβεν ξεκαθάρισε προς τους δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Βάρνης και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Οι εκκλησιαστικές ζυμώσεις στη Βουλγαρία βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την πλήρωση της κενής θέσης της Μητρόπολης Σλίβεν η οποία βρέθηκε πριν λίγες εβδομάδες στο επίκεντρο καθώς η διαδικασία που διεξήχθη τελικά κηρύχθηκε άκυρη.

Η εν Βουλγαρία Εκκλησία  μετά την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου πορεύεται με βάση τα πόσα ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης. Ήδη έχει οριστεί η εκλογή νέου Μητροπολίτη Σλίβεν στις 26 Μαϊου ενώ, ένα μήνα περίπου μετά, στις 30 Ιουνίου, θα γίνει η εκλογή νέου Πατριάρχη Βουλγαρία. 

Αναφορικά με την Μητρόπολη Σλίβεν ο Τοποτηρητής, Μητροπολίτης Βάρνης κ. Ιώαννης, τόνισε, όπως μεταδίδει το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο κατάλογος με τους υποψηφίους θα πρέπει να είναι έτοιμος έως τις 22 Απριλίου, ενώ σε ερώτηση αν σε αυτόν θα βρίσκεται και ο Επίσκοπος Αγαθουπόλεως κ. Ιερόθεος, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις 18 Φεβρουαρίου οπότε έγινε η πρώτη προσπάθεια για εκλογή Μητροπολίτη, απάντησε ότι για αυτό θα αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος.

Θα αναθεωρηθεί επίσης ο κατάλογος των 42 ψηφοφόρων της Μητρόπολης από τις επτά περιφέρειες του Σλίβεν. “Πρέπει να προσκομίσουν βεβαιώσεις ποινικού μητρώου, αν όλα είναι εντάξει, αν είναι όλοι υγιείς και δυνατοί, αν δεν υπάρχουν παραβάσεις του καταστατικού, θα τα τηρήσουμε. Σε περίπτωση προβλήματος, θα αντικατασταθούν από αναπληρωματικούς”, εξήγησε ο Μητροπολίτης Βάρνης.

Πρόσθεσε ότι θα δοθεί ξανά η ευκαιρία στους ψηφοφόρους της Μητρόπολης να εκφράσουν τη βούλησή τους. “Ζήσαμε μια δύσκολη και πικρή εμπειρία με την ακύρωση των εκλογών, το ίδιο συνέβη και για τη Βάρνα πριν από χρόνια», σχολίασε. “Αυτές οι καταστάσεις είναι συγκλονιστικές, αλλά ελπίζω ότι πορευθούμε εν ειρήνη στη διεξαγωγή των εκλογών, θα έχουμε αποτέλεσμα”, πρόσθεσε.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν βήματα για την έναρξη οικονομικού ελέγχου στη Μητρόπολη Σλίβεν.

Διαβάστε επίσης: Τα εννιάμερα του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου και Τρισάγιο επί του τάφου του

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων