21/03/2024 21/03/2024 Το εννιαήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Βράτσης κ. Γρηγόριο, στις 21 Μαρτίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μαρίνας της Μεγαλομάρτυρος, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας. Ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος μιλώντας με παρηγορητικό λόγο κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τον μακαριστό Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρό Νεόφυτο. “Κάθε χριστιανός...
21 Μαρτίου, 2024 - 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2024 - 20:58

Τα εννιάμερα του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου και Τρισάγιο επί του τάφου του

Διαδώστε:
Τα εννιάμερα του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου και Τρισάγιο επί του τάφου του

Το εννιαήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Βράτσης κ. Γρηγόριο, στις 21 Μαρτίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μαρίνας της Μεγαλομάρτυρος, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας.

Ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος μιλώντας με παρηγορητικό λόγο κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τον μακαριστό Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρό Νεόφυτο. “Κάθε χριστιανός πιστός γνωρίζει ότι η ζωή ενός ανθρώπου δεν τελειώνει με τον θάνατο. Εδώ στη γη πρέπει να προετοιμαστούμε για την αιώνια ζωή και ευδαιμονία”, είπε ο Σεβασμιώτατος.

“Ας προσευχηθούμε με κάθε ευκαιρία στον Θεό για τον μακαριστά εκλιπόντα πατέρα μας, τον μακαριστό Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρό Νεόφυτο! Ο Θεός να τον συγχωρήσει και να του χαρίσει αιώνια και ευλογημένη ζωή στο βασίλειό Του”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια, μαζί με τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο, και τον Επίσκοπο Yelbazhd κ. Ισαάκ, ο Σεβαμσιώτατος μετέβη στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Κυριακής της Μεγαλομάρτυρος, στον τόπο ταφής του μακαριστού Πατριάρχη. Εκεί τέλεσαν Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Πατριάρχη: “Ο Θεός να τον συγχωρέσει! Αιωνία και ευλογημένη η μνήμη του!”.

Ο μακαριστός Πατριάρχης Βουλγαρίας εκοιμήθη στις 13 Μαρτίου 2024, σε ηλικία 79 ετών, ύστερα από 11 χρόνια στο πηδάλιο της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Διαβάστε ακόμη:

Ουρές πιστών στη σορό του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου – Το Σάββατο η Εξόδιος Ακολουθία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου στη Σόφια (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Βουλγαρία είπε το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Πατριάρχη Νεόφυτο (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Βράτσης Γρηγόριος αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας

Στις 30 Ιουνίου η εκλογή νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας

Πηγή: bta.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων