03/10/2023 03/10/2023 Η γυναικεία Ιερά Μονή Σάμοκοβ “Pokrov Bogorodichen” πανηγύρισε την 1η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την θαυματουργή εμφάνιση της Παναγίας για την σωτηρία της περιοχής Σάμοκοβ από τους Οθωμανούς. Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Velbazhda κ. Ισαάκ τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Πολλοί προσκυνητές και...
03 Οκτωβρίου, 2023 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2023 - 12:01

Βουλγαρία: Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Σάμοκοβ

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Σάμοκοβ

Η γυναικεία Ιερά Μονή Σάμοκοβ “Pokrov Bogorodichen” πανηγύρισε την 1η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την θαυματουργή εμφάνιση της Παναγίας για την σωτηρία της περιοχής Σάμοκοβ από τους Οθωμανούς.

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Velbazhda κ. Ισαάκ τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Πολλοί προσκυνητές και κάτοικοι του Σάμοκοβ γέμισαν το Καθολικό της Μονής όπου συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο δήμαρχος της πόλης κ. Vladimir Georgiev.

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος κ. Ισαάκ αναφέρθηκε στη θαυματουργή εμφάνιση της Μητέρας του Θεού. Στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού, και έπειτα έγινε λιτανεία τη Ιεράς Εικόνας της Παναγίας γύρω από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, όπου βρίσκονται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου Χιλανδαρίου.

Στο τέλος παρατέθηκε γεύμα.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

   

Πηγή: bg-patriarshia.bg (Κείμενο: Plamen Mihailov, Φωτογραφίες: Δήμος Σάμοκοβ )

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων