02/10/2021 02/10/2021 Στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας θα γίνει η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Μπράνιτσας, Αρχιμανδρίτη Παχωμίου, σχολάρχη του Θεολογικού Σεμιναρίου της Σόφιας.  Η χειροτονία αποφασίστηκε να τελεστεί εκεί και όχι εντός του ναού του Θεολογικού Σεμιναρίου της Σόφιας, λόγω εργασιών επισκευής, αποκατάστασης και συντήρησης, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021. Την προηγούμενη ημέρα, στις...
02 Οκτωβρίου, 2021 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2021 - 11:25

Χειροτονία του Σχολάρχη του Θεολογικού Σεμιναρίου της Σόφιας

Διαδώστε:
Χειροτονία του Σχολάρχη του Θεολογικού Σεμιναρίου της Σόφιας

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας θα γίνει η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Μπράνιτσας, Αρχιμανδρίτη Παχωμίου, σχολάρχη του Θεολογικού Σεμιναρίου της Σόφιας. 

Η χειροτονία αποφασίστηκε να τελεστεί εκεί και όχι εντός του ναού του Θεολογικού Σεμιναρίου της Σόφιας, λόγω εργασιών επισκευής, αποκατάστασης και συντήρησης, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021.

Την προηγούμενη ημέρα, στις 18 Οκτωβρίου, θα τελεστεί ολονύκτια αγρυπνία με αφορμή την εορτή του Αγίου και Θεοφόρου Πατέρα, Ιωάννη της Ρίλας του Θαυματουργού.

Θυμίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, αποφάσισε ομόφωνα, μετά από ψηφοφορία, να χειροτονήσει τον Σεβασμιώτατο Αρχιμανδρίτη Παχώμιο στις 19.10.2021.

Μετά την χειροτονία, θα συνεχίσει κανονικά τη διακονία του ως σχολάρχης του Θεολογικού Σεμιναρίου της Σόφιας “Άγιος Ιωάννης της Ρίλας”.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων