05/01/2023 05/01/2023 Τη χαρά να βρεθούν κοντά στον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία είχαν κλήρος και λαός χθες, ανήμερα της συμπλήρωσης των 90 χρόνων ζωής του. Οι ευχές προς τον σεβαστό και αγαπητό Προκαθήμενο της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας πλημμύρισαν την Πατριαρχική Κατοικία στην Τιφλίδα. Μεταξύ αυτών που προσήλθαν για να ευχηθούν ήταν ο Πρωθυπουργός της χώρας Ιρακλί...
05 Ιανουαρίου, 2023 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2023 - 9:17

Κλήρος και λαός ευχήθηκαν στον Πατριάρχη Γεωργίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Κλήρος και λαός ευχήθηκαν στον Πατριάρχη Γεωργίας (ΦΩΤΟ)

Τη χαρά να βρεθούν κοντά στον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία είχαν κλήρος και λαός χθες, ανήμερα της συμπλήρωσης των 90 χρόνων ζωής του.

Οι ευχές προς τον σεβαστό και αγαπητό Προκαθήμενο της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας πλημμύρισαν την Πατριαρχική Κατοικία στην Τιφλίδα. Μεταξύ αυτών που προσήλθαν για να ευχηθούν ήταν ο Πρωθυπουργός της χώρας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι. 

Ο κατά κόσμον Ηρακλί Γεωργίεβιτς Γκουντουσάουρι-Σιολασβίλι γεννήθηκε στο Βλαντικαφκάς της τότε Σοβιετικής Ένωσης στις 4 Ιανουαρίου του 1933. Από τον Δεκέμβριο του 1977 βρίσκεται στο πηδάλιο της εν Γεωργία Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς στις 23 Δεκεμβρίου εκείνου του έτους εξελέγη Πατριάρχης Γεωργίας.

Ο Μακαριώτατος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον λαό της Γεωργίας κάτι που αποδείχθηκε και στις πρόσφατες εκδηλώσεις που γίναν στην Τιφλίδα προς τιμήν του με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την εκλογή του. Η πραότητα και η ασκητικότατά του είναι από τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν.

Γευόμενος την εκτίμηση που τρέφει ο λαός της Γεωργίας προς το πρόσωπό του ο κ.κ. Ηλίας ευχήθηκε σε όλους ο Θεός να τους χαρίζει δύναμη και κάθε ευλογίας, ευχαριστώντας για τη τιμή που έκαναν προς το πρόσωπό του.

Διαβάστε επίσης:

Εννενήντα χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας

Κλήρος και λαός εόρτασε την 45η επέτειο Ενθρόνισης του Πατριάρχη Γεωργίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων