09/07/2020 09/07/2020 Την άποψη ότι θα είναι μια “συνετή κίνηση” το καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς να παραμείνει ουδέτερο, εκφράζει το Πατριαρχείο Γεωργίας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020. “Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας παρακολουθεί και παρατηρεί τις δημοσιευμένες αναφορές ότι η Αγία Σοφία, η οποία χτίστηκε ως μια εξαίρετη Χριστιανική εκκλησία και λειτούργησε ως...
09 Ιουλίου, 2020 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 22:11

Το Πατριαρχείο Γεωργίας για το καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Γεωργίας για το καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς

Την άποψη ότι θα είναι μια “συνετή κίνηση” το καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς να παραμείνει ουδέτερο, εκφράζει το Πατριαρχείο Γεωργίας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας παρακολουθεί και παρατηρεί τις δημοσιευμένες αναφορές ότι η Αγία Σοφία, η οποία χτίστηκε ως μια εξαίρετη Χριστιανική εκκλησία και λειτούργησε ως τέτοια για σχεδόν 1000 χρόνια, μπορεί να αλλάξει το καθεστώς της.”, – αναφέρεται αρχικά και στην συνέχεια η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, καταλήγει:

“Ωστόσο, καθώς η ανθρωπότητα τώρα αντιμετωπίζει αρκετές παγκόσμιες προκλήσεις, η διατήρηση και η ενίσχυση της καλής βούλησης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων είναι πολύ σημαντική. Πιστεύουμε ότι τώρα θα είναι μια συνετή κίνηση η Αγιά Σοφιά να παραμείνει ουδέτερο μνημείο.

Με σεβασμό στην κυριαρχία της Τουρκικής Δημοκρατίας, ευελπιστούμε ότι η στάση μας σε αυτό το ζήτημα να μην γίνει αντιληπτή από την φιλική χώρα ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της, αλλά ως έκφραση της γνώμης μας ως μια από τις αρχαιότερες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Ευελπιστούμε ότι οι καλές γειτονικές, φιλικές και στρατηγικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γεωργίας θα συνεχίσουν να ισχυροποιούνται, το οποίο θα είναι ευεργετικό και για τις δύο χώρες.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πατριάρχης Μόσχας: “Η απειλή για την Αγία Σοφία είναι απειλή για όλον τον Χριστιανισμό”

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας στηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας

Παρέμβαση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την Αγιά Σοφιά

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων