24/11/2022 24/11/2022 Συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Ουγγαρίας συνεχίζει να έχει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Μετά την επίσκεψη της Προέδρου της χώρας Καταλίν Νοβάκ, σειρά έλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών Τριστάν Αζμπέι, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο έργο του Πατριαρχείου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα του Πατριαρχείου παρουσία του Ούγγρου Πρέσβη...
24 Νοεμβρίου, 2022 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2022 - 8:51

ΥΠΕΞ Ουγγαρίας: Στηρίζουμε το έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
ΥΠΕΞ Ουγγαρίας: Στηρίζουμε το έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Ουγγαρίας συνεχίζει να έχει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Μετά την επίσκεψη της Προέδρου της χώρας Καταλίν Νοβάκ, σειρά έλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών Τριστάν Αζμπέι, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο έργο του Πατριαρχείου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα του Πατριαρχείου παρουσία του Ούγγρου Πρέσβη στην Ραμάλλα Κσάμπα Ράντα.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Αζμπέι για το ποιμαντικό και εκκλησιαστικό έργο του Πατριαρχείου, περί των σχολείων τα οποία ανιδιοτελώς συντηρεί το Πατριαρχείο, περί των προκλήσεων των Χριστιανών από τους ακραίους φανατικούς, οι οποίοι επιβουλεύονται την περιουσία της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

Ο Ούγγρος Υπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να στηρίξει το έργον του Πατριαρχείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Αζμπέι για την οικονομική προσφορά της χώρας αυτού στην ανακαίνιση της Βασιλικής της Βηθλεέμ και του Ιερού Κουβουκλίου του Αγίου Τάφου και υπογράμμισε την ανάγκην βοηθείας του εκπαιδευτικού έργου του Πατριαρχείου δια της χώρας του και διά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επαίνεσε ομοίως τον Πρέσβη για το έργο του.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας εξέφρασε την δέσμευση του και για την στήριξη των Χριστιανών της Αγίας Γης.

Διαβάστε επίσης: 

Πατριάρχης Ιεροσολύμων προς την ηγεσία της Ουγγαρίας: Στηρίξτε τους Αγίους Τόπους – Πρακτική και ηθική υποστήριξη στις χριστιανικές κοινότητες

Πατριάρχης Ιεροσολύμων προς εκπροσώπους Ευρωπαϊκών κρατών: Προστατέψτε τους Αγίους Τόπους (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων