02/03/2019 02/03/2019 Ο πατέρας Γαβριήλ Μπούγκε, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ειδικός στην πνευματικότητα “Φιλοκαλία”. Σε συνέντευξή του πρόσφατα μίλησε για «την εκ νέου ανακάλυψη της πορείας της Ορθοδοξίας στη Δύση» για όσους αναζητούν τον Θεό. Ο πατήρ Γαβριήλ σε  ηλικία 80 ετών ζει και δέχεται προσκυνητές στην Ορθόδοξη Μονή «Τιμίου Σταυρού» στην Ελβετία, δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Μόσχας. Προσφέρει...
02 Μαρτίου, 2019 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2019 - 17:35

“Αποκούμπι” πνευματικό ο π. Γαβριήλ Μπούγκε

Διαδώστε:
“Αποκούμπι” πνευματικό ο π. Γαβριήλ Μπούγκε

Ο πατέρας Γαβριήλ Μπούγκε, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ειδικός στην πνευματικότητα “Φιλοκαλία”. Σε συνέντευξή του πρόσφατα μίλησε για «την εκ νέου ανακάλυψη της πορείας της Ορθοδοξίας στη Δύση» για όσους αναζητούν τον Θεό. Ο πατήρ Γαβριήλ σε  ηλικία 80 ετών ζει και δέχεται προσκυνητές στην Ορθόδοξη Μονή «Τιμίου Σταυρού» στην Ελβετία, δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Μόσχας. Προσφέρει πολλές πνευματικές λύσεις στα προβλήματα που συναντούν οι χριστιανοί στον σύγχρονο κόσμο.

Μία από αυτές τις λύσεις αναφέρεται στην αφαίρεση των αμαρτιών από τη ζωή όλων. «Όταν θυμόμαστε το όνομα του Θεού, δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να είμαστε θυμωμένοι ή θυμωμένοι ενάντια στον αδελφό μας. Δεν είναι δυνατόν. Υπάρχουν δύο πράγματα, όπως το νερό και η φωτιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσευχόμαστε συνεχώς (2ος 5, 6), όπως λέει ο Απόστολος. Με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να εξαλείψουμε όλες τις αμαρτίες” , τονίζει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του.

Επιμέλεια orthodoxia news agency

Δημοσίευση Basillica. Ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων