28/03/2020 28/03/2020 Ο επίσημος εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βλαντίμιρ Λεγκόιντα διέψευσε την φήμη ότι η Εκκλησία δε θέλει να κλείσει τους ναούς για να μην χάσει έσοδα. “Σε ανεύθυνες πηγές στο διαδίκτυο διαδίδονται παράξενες φήμες ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν κλείνει ναούς και μοναστήρια δήθεν για το λόγο που δε θέλει να χάσει έσοδα....
28 Μαρτίου, 2020 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2020 - 14:49

Διαψεύδεται η φήμη ότι δεν έκλεισαν οι ναοί για να μη χαθούν τα έσοδα

Διαδώστε:
Διαψεύδεται η φήμη ότι δεν έκλεισαν οι ναοί για να μη χαθούν τα έσοδα

Ο επίσημος εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βλαντίμιρ Λεγκόιντα διέψευσε την φήμη ότι η Εκκλησία δε θέλει να κλείσει τους ναούς για να μην χάσει έσοδα.

“Σε ανεύθυνες πηγές στο διαδίκτυο διαδίδονται παράξενες φήμες ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν κλείνει ναούς και μοναστήρια δήθεν για το λόγο που δε θέλει να χάσει έσοδα. Και οι ναοί συγκρίνονται με εστιατόρια, τα οποία «θαρραλέα και υπεύθυνα» αναγκάστηκαν να κλείσουν. Βεβαίως αν πιστεύεις ότι ο Θεός δεν υπάρχει, μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι οι ναοί είναι σταθμοί όπου γίνεται εναλλαγή χρημάτων με κεριά. Αν όμως έστω μία φορά πήγες στο ναό, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αλήθεια”, έγραψε ο Λεγκόιντα στο Telegram-channel την Παρασκευή.

Τονίζει εκ παραλλήλου ότι ο ιερέας είναι “πνευματικός ιατρός που πρέπει, όπως και ο κανονικός ιατρός, να υποδέχεται όσους του έρχονται, όσο και να θέλει να κάτσει σε καραντίνα”. Ταυτόχρονα πολλοί ιερείς είναι άνω των 65 ετών, αλλά κανένας δεν τους απαλλάσσει από το ποιμαντικό χρέος τους, όπως δεν απαλλάσσονται οι ιατροί και οι αξιωματικοί, επειδή και ο ιερέας ορκίζεται να υπηρετεί τους ανθρώπους, τόνισε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων