10/02/2021 10/02/2021 Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρέδωσε στην Ιερά Μονή των Σπηλαίων του Πσκοφ 12 εικόνες του 17 αιώνα που είχαν κλαπεί από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στη Ρωσία. Η αναζήτηση των κλεμμένων εικόνων στη Γερμανία ιερών κειμηλίων πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Μητροπολίτη Πσκόφ κ. Τύχωνα στις Αρχές της χώρας....
10 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2021 - 10:18

Επέστρεψαν στη Μονή Σπηλαίων κλεμμένες εικόνες του 17 αι.

Διαδώστε:
Επέστρεψαν στη Μονή Σπηλαίων κλεμμένες εικόνες του 17 αι.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρέδωσε στην Ιερά Μονή των Σπηλαίων του Πσκοφ 12 εικόνες του 17 αιώνα που είχαν κλαπεί από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στη Ρωσία.

Η αναζήτηση των κλεμμένων εικόνων στη Γερμανία ιερών κειμηλίων πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Μητροπολίτη Πσκόφ κ. Τύχωνα στις Αρχές της χώρας.
Οι εικόνες αυτές αγιογραφήθηκαν στα εργαστήρια της Μονής και κατά τη διάρκεια του Πολέμου εκλάπησαν μαζί με κειμήλια από τις ναζιστικές δυνάμεις.
Ανακαλύφθηκαν σε ιδιωτική συλλογή στη Γερμανία.
«Ευχαριστώ όλους, όσοι συμμετείχαν στην επιστροφή αυτών των θαυμάσιων εικόνων εδώ, στη Μονή των Σπηλαίων του Πσκοφ” υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Τύχων.

Διαβάστε επίσης: Επεστράφησαν κλεμμένες εικόνες από ΝΑΖΙ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων