06/07/2020 06/07/2020 Εξήντα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και επτά άνδρες, αποφοίτησαν φέτος από το Κολέγιο των Αδελφών του Ελέους , Άγιος Δημήτριος στη Ρωσία, οι οποίοι με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών και έχοντας αποκτήσει κρατικά πτυχία, μπορούν να εργαστούν σε νοσοκομεία. Σαράντα δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές, έχουν ήδη αποκτήσει εμπειρία σε νοσοκομεία της...
06 Ιουλίου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 8:44

Η Ρωσική Εκκλησία κοντά στους ασθενείς με COVID-19

Διαδώστε:
Η Ρωσική Εκκλησία κοντά στους ασθενείς με COVID-19

Εξήντα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και επτά άνδρες, αποφοίτησαν φέτος από το Κολέγιο των Αδελφών του Ελέους , Άγιος Δημήτριος στη Ρωσία, οι οποίοι με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών και έχοντας αποκτήσει κρατικά πτυχία, μπορούν να εργαστούν σε νοσοκομεία.

Σαράντα δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές, έχουν ήδη αποκτήσει εμπειρία σε νοσοκομεία της Μόσχας, που έχουν μετατραπεί σε κέντρα για ασθενείς με κορωνοϊό.

«Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική. Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στα βασικά της νοσηλευτικής μέσ σε μια πανδημία», δήλωσε ο επίσκοπος Παντελεήμονας, πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Χαίρομαι που οι τάξεις των νοσοκόμων και των αδελφών, ενισχύονται με ανθρώπους της εκκλησίας. Και να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να παραμείνετε Χριστιανοί σε οποιεσδήποτε συνθήκες ζωής. Τότε σίγουρα θα πετύχετε », δήλωσε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος και διάβασε στους αποφοίτους την συγχαρητήρια επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.
«Είναι ευχάριστο ότι ένα από τα κύρια καθήκοντα αυτού του εκπαιδευτικού ιδρύματος δεν είναι μόνο η εκπαίδευση ειδικευμένων επιστημόνων, αλλά η πνευματική και ηθική τους εκπαίδευση, η οποία βασίζεται στις αρχές του ελέους και της αγάπης για τους άλλους. Η ικανότητα συμπάθειας και ενσυναίσθησης, η επιθυμία ανακούφισης του σωματικού και ψυχικού πόνου ενός άλλου ατόμου, η εύρεση λέξεων ενθάρρυνσης και παρηγοριάς γι ‘αυτόν είναι το πιο σημαντικό συστατικό του έργου σας » τονίζει ο Μακαριώτατος.
Στην επιστολή του, ο Πατριάρχης Μόσχας σημείωσε ότι πολλοί απόφοιτη της Σχολής εργάστηκαν ανιδιοτελώς σε νοσοκομεία επικεντρωμένα στη θεραπεία ασθενών με COVID-19. «Πολλοί από εσάς είχατε ήδη την ευκαιρία να εφαρμόσετε τις γνώσεις που αποκτήσατε στην πράξη, να εργαστείτε κάτω από δύσκολες συνθήκες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και ακόμη και τη ζωή σας», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων