10/05/2021 11/05/2021 Του Νίκου Οικονόμου Ιδιαίτερη μνεία στον ηρωισμό των πεσόντων που θυσίασαν την ζωή τους για την υπεράσπιση της Πατρίδας και του κόσμου από την απειλή του Ναζισμού, κάνει στο μήνυμα που απέστειλε στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την 76η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης», ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος....
10 Μαΐου, 2021 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 0:32

Μήνυμα Πατριάρχη Μόσχας σε Πούτιν για την “Ημέρα της Νίκης”

Διαδώστε:
Μήνυμα Πατριάρχη Μόσχας σε Πούτιν για την “Ημέρα της Νίκης”

Του Νίκου Οικονόμου

Ιδιαίτερη μνεία στον ηρωισμό των πεσόντων που θυσίασαν την ζωή τους για την υπεράσπιση της Πατρίδας και του κόσμου από την απειλή του Ναζισμού, κάνει στο μήνυμα που απέστειλε στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την 76η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης», ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Η “Ημέρα της Νίκης” τιμήθηκε στην Ρωσία την Κυριακή 9 Μαΐου 2021και σηματοδοτεί την επικράτηση των Σοβιετικών Δυνάμεων απέναντι στους Γερμανούς εισβολείς και την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως υπογραμμίζει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, ο άθλος των πεσόντων “έχει αποτυπωθεί για πάντα στα ιστορικά χρονικά της χώρας μας ως παράδειγμα ενεργού πατριωτισμού και έμπνευσης μέχρι τις μέρες μας” και, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

“Η Εκκλησία της Ρωσίας τιμά την μνήμη των πεσόντων στρατιωτών, υλοποιεί διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην διατήρηση της μνήμης του άθλου των προγόνων μας, εκπαιδεύει την νέα γενιά και επιβεβαιώνει την δέσμευση της στα ιδανικά της ειρήνης, της καλής γειτονίας και του σεβασμού στην ιστορία του Έθνους”.

Καταλήγοντας στο μήνυμα του, ο Πατριάρχης Μόσχας εύχεται στον Πρόεδρο Πούτιν με την βοήθεια του Θεού να εργάζεται προς όφελος της χώρας και του λαού και επισημαίνει:

“Σήμερα, εν μέσω συνεχών προσπαθειών διαστρέβλωσης των γεγονότων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προς όφελος πρόσκαιρων πολιτικών συμφερόντων, οι κοινές ενεργές προσπάθειες του Κράτους, των θρησκευτικών ενώσεων και των υγιών κοινωνικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την προστασία της ιστορικής αλήθειας, την διατήρηση της εθνικής πολιτιστικής μνήμης και την διαχρονικότητα των πνευματικών και ηθικών αξιών”.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Πρόεδρος απέστειλε μήνυμα προς τον Πατριάρχη Μόσχας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την “ιδιαίτερη ηθική, πνευματική και πατριωτική αξία” της εορτής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πατριάρχης Μόσχας τίμησε την «Ημέρα της Νίκης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας εξήλθε κάνοντας τον σταυρό του

 

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων