04/04/2020 04/04/2020 Οι Θείες Λειτουργίες στους ναούς και στα μοναστήρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν έχουν σταματήσει ούτε μία μέρα, το ίδιο θα γίνει και το Πάσχα, όμως το ζήτημα αν συμμετέχουν οι πιστοί ή όχι, θα συζητηθεί σε κάθε επαρχία, δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων. “Τώρα στους ναούς και...
04 Απριλίου, 2020 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2020 - 10:51

Μητρ. Ιλαρίων: Στους ναούς θα τελεσθούν Πασχαλινές Θ. Λειτουργίες

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Στους ναούς θα τελεσθούν Πασχαλινές Θ. Λειτουργίες

Οι Θείες Λειτουργίες στους ναούς και στα μοναστήρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν έχουν σταματήσει ούτε μία μέρα, το ίδιο θα γίνει και το Πάσχα, όμως το ζήτημα αν συμμετέχουν οι πιστοί ή όχι, θα συζητηθεί σε κάθε επαρχία, δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.

“Τώρα στους ναούς και στα μοναστήρια οι λειτουργίες δεν έχουν σταματήσει ούτε μία μέρα, ενώ υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα. Κάπου έγραψαν και με ανέφεραν, ότι δήθεν είπα πως η Μετάληψη δε θα πραγματοποιείται. Δεν έχω πει κάτι τέτοιο, τελούνται και θα τελούνται όλες οι λειτουργίες και τα μυστήρια. Το ζήτημα κατά πόσο οι πιστοί θα συμμετέχουν στις λειτουργίες, θα αποφασίζεται στο επίπεδο των Επαρχιών, κάπου μπορεί να προκύψει η κατάσταση στην οποία οι ιερείς θα λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών. Κάπου μπορούν να επιτρέψουν τη συμμετοχή πιστών”, ξεκαθάρισε ο Μητροπολίτης.

“Δεν μπορούμε να διώξουμε όσους συνεχίζουν να έρχονται στις λειτουργίες, αν δεν προκύψει η οδηγία να κλείσουν εντελώς οι ναοί. Αλλά η οδηγία αυτή θα είναι απόφαση τοπικών αρχών και όχι της Εκκλησίας”, εξήγησε σχετικά ο Αρχιερέας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων