12/12/2019 12/12/2019 Συγκλονίζουν τα ευρήματα των ανασκαφών στην περιοχή του δυτικού Καυκάσου και συγκεκριμένα στην Ταμάν, όπου πλέον προσδιορίζεται χρονολογικά η οικοδόμηση ενός εκ των πρώιμων χριστιανικών ναών. Τα εκκλησιαστικά σκεύη που βρέθηκαν κατά τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Φαναγορία, επέτρεψαν στους επιστήμονες να ισχυρίζονται ότι ένας από τους πιο πρώιμους χριστιανικούς ναούς στην περιοχή Κρανοντάρ μάλλον βρικόταν...
12 Δεκεμβρίου, 2019 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2019 - 14:33

Ορθόδοξος Ναός στη Ρωσία από την αρχαιολογική σκαπάνη

Διαδώστε:
Ορθόδοξος Ναός στη Ρωσία από την αρχαιολογική σκαπάνη

Συγκλονίζουν τα ευρήματα των ανασκαφών στην περιοχή του δυτικού Καυκάσου και συγκεκριμένα στην Ταμάν, όπου πλέον προσδιορίζεται χρονολογικά η οικοδόμηση ενός εκ των πρώιμων χριστιανικών ναών.

Τα εκκλησιαστικά σκεύη που βρέθηκαν κατά τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Φαναγορία, επέτρεψαν στους επιστήμονες να ισχυρίζονται ότι ένας από τους πιο πρώιμους χριστιανικούς ναούς στην περιοχή Κρανοντάρ μάλλον βρικόταν στο κεντρικό μέρος της Φαναγορίας: «Κατά τις ανασκαφές βρέθηκε μια σπασμένη μαρμάρινη κολυμβήθρα, καθώς και η μαρμάρινη πλάκα για την Αγία Τράπεζα και αντικείμενα που είναι χαρακτηριστικά για πρώιμες χριστιανικές βασιλικές», δηλώνει ο επικεφαλής των ανασκαφών.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η χριστιανική κοινότητα στην Φαναγορία είναι από τις πιο πρώιμες στο έδαφος της Ρωσίας, η πρώτη αναφορά γίνεται το 519, όταν ο επίσκοπος Φαναγορίας κ. Ιωάννης συμμετέχει στην Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης. Συνεπώς φέτος η επαρχία της Φαναγορίας εορτάζει 1,5 χιλ. χρόνια. «Τα ευρήματα που έγιναν μας ενθαρρύνουν να αοίξουμε νέες σελίδες εξάπλωσης του χριστιανισμού στη χώρα μας», επισημαίνεται.

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο έδαφος της αρχαίας πόλης γίνονται από το 19ο αι., την παρούσα στιγμή οι εργασίες γίνονται σε ετήσια βάση, την Φαναγορία μελετούν επιστήμονες από διάφορες χώρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων