09/10/2020 09/10/2020 «Τελευταίo καμπανάκι» για την ανθρωπότητα αποκαλεί την πανδημία του κορωνοϊού ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, ο οποίος μπήκε χθες σε οικειοθελή καραντίνα, αφού ήρθε σε επαφή με ασθενή Covid-19.  «Η πανδημία είναι αναμφισβήτητα το τελευταίο κουδούνι για την ανθρωπότητα, που καλεί τους ανθρώπους να στραφούν στην πνευματική ζωή», δήλωσε χθες, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης...
09 Οκτωβρίου, 2020 - 8:18
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2020 - 8:24

«Τελευταίο καμπανάκι για την ανθρωπότητα ο κορωνοϊός»

Διαδώστε:
«Τελευταίο καμπανάκι για την ανθρωπότητα ο κορωνοϊός»

«Τελευταίo καμπανάκι» για την ανθρωπότητα αποκαλεί την πανδημία του κορωνοϊού ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, ο οποίος μπήκε χθες σε οικειοθελή καραντίνα, αφού ήρθε σε επαφή με ασθενή Covid-19. 

«Η πανδημία είναι αναμφισβήτητα το τελευταίο κουδούνι για την ανθρωπότητα, που καλεί τους ανθρώπους να στραφούν στην πνευματική ζωή», δήλωσε χθες, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης Κύριλλος.

«Το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να εξαγάγουμε από αυτή την δυστοκία (πανδημία κορωνοϊού), που ταλανίζει ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή είναι ότι τέτοια γεγονότα δεν μπορούν να συμβούν εκτός της Θείας πρόνοιας. Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό και -ίσως ακόμη και το τελευταίο- κάλεσμα για όλους μας», όπως αναφέρει ο Μακαριώτατος σε κείμενο που δημοσιεύει η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον ιστότοπο της.

«Ίσως η ανθρώπινη φυλή να έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, που, για να μην αποδειχθεί σημείο χωρίς επιστροφή, ο Κύριος μας βυθίζει σε μια τέτοια κατάσταση, ώστε να μπορέσουμε να δούμε τη ματαιότητα όλων των πραγμάτων στα οποία δίνουμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας, όλη τη δύναμή μας, όλη την ένταση του νου και της θέλησής μας».

Ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε, επίσης, ότι η επιδημία του κορωνοϊού απαίτησε από τους ανθρώπους να ζήσουν όχι σύμφωνα με το νόμο της λαγνείας, αλλά αντιθέτως να επιβάλουν μεγάλη αυτοσυγκράτηση στον εαυτό τους.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, 1.260.112 περιπτώσεις κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε 85 περιοχές στη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου, καταγράφηκαν 22.056 θάνατοι, 1.002.329 άνθρωποι ανένηψαν.

Μετάφραση και επιμέλεια για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων