05/05/2021 05/05/2021 Φέτος, χρονιά εορτασμού της 800ης επετείου από τη γέννηση του Αγίου πρίγκιπα Αλέξανδρου Νιέφσκι, και συγκεκριμένα χθες, 4 Μαΐου 2021, Τρίτη του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τασκένδης και Ουζμπεκιστάν κ. Βικέντιος πραγματοποίησε την Ακολουθία επί τη διασαλευθείση Αγία Τράπεζα (τελετή καθιέρωσης και καθαγιασμού προϋπάρχοντος) Ιερού Ναού του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στην πόλη της Τασκένδης μετά από...
05 Μαΐου, 2021 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 17:25

Επαναλειτουργία με γιορτή στον Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι

Διαδώστε:
Επαναλειτουργία με γιορτή στον Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι

Φέτος, χρονιά εορτασμού της 800ης επετείου από τη γέννηση του Αγίου πρίγκιπα Αλέξανδρου Νιέφσκι, και συγκεκριμένα χθες, 4 Μαΐου 2021, Τρίτη του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τασκένδης και Ουζμπεκιστάν κ. Βικέντιος πραγματοποίησε την Ακολουθία επί τη διασαλευθείση Αγία Τράπεζα (τελετή καθιέρωσης και καθαγιασμού προϋπάρχοντος) Ιερού Ναού του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στην πόλη της Τασκένδης μετά από εργασίες επισκευής και αποκατάστασης. Ο ίδιος ο ναός είχε χτιστεί στις αρχές του 20ού αιώνα.

Μετά την τελετή της καθιέρωσης της εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Βικέντιος τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά την καθιέρωση.

Στο τέλος της, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους κληρικούς και τους ενορίτες για το Πάσχα, καθώς και για την καθιέρωση της εκκλησίας, σημειώνοντας:

«Ένα από τα σημαντικά γεγονότα των εορτασμών της επετείου ήταν η αφιέρωση αυτής της εκκλησίας στη μνήμη αυτής της μεγάλης επετείου. Είθε ο Θεός να παραχωρήσει μέσω των προσευχών του Αλεξάνδρου Νιέφσκι και όλων των αγίων του Θεού, να προσευχόμαστε κι εμείς με σεβασμό για τα ιερά αυτού του ναού. Μετά τον αγιασμό, ο ναός έγινε πηγή της δόξας του Κυρίου, πηγή του φωτός του Κυρίου, πηγή της μεγάλης χάρης του Θεού, την οποία ο Κύριος μας δίνει σύμφωνα με την ιδιαίτερη χάρη Του.

Προσευχηθήκαμε σήμερα το Άγιο φως να μην σβήσει ποτέ: ούτε μέρα ούτε νύχτα, έτσι ώστε ο Κύριος να ακούσει τη φωνή μας και να προσέξει και να εκπληρώσει τα αιτήματά μας. Ο Θεός παραχωρεί να διατηρούμε τη χάρη Του με δέος, αγνότητα και φόβο Θεού, έτσι ώστε να μπορούμε να νιώσουμε αυτήν τη χάρη. Είναι πάντα εκεί, αλλά η αμαρτωλή κατάσταση μάς μας εμποδίζει να τη νιώσουμε. Είθε ο Θεός να παραχωρήσει να αισθανόμαστε πάντα το έλεός Του και να γνωρίζουμε ότι ζει εδώ, γιατί αυτός είναι ο Οίκος Του».

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων