16/06/2020 16/06/2020 Κατά την ανοικοδόμηση της κεντρικής πλατείας της Τρόιτσκα, στο Τσελιάμπιν, ανακαλύφθηκαν θεμέλια και τείχη του παλαιού καθεδρικού ναού της περιοχής, που ήταν αφιερωμένος στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Βρέθηκαν σκαλοπάτια, αρχαία τοιχοποιία και τούβλα, επεξεργασμένη φυσική πέτρα, πλάκες, μεταλλικές ράβδοι – πιθανώς ερείπια ενός παλιού φράχτη. Ο ιστορικός της περιοχής, Ντμίτρι Μπελούσοφ, έγινε μάρτυρας του ιστορικού γεγονότος. «Ιστορικοί...
16 Ιουνίου, 2020 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2020 - 15:49

Βρέθηκαν θεμέλια παλαιού καθεδρικού ναού

Διαδώστε:
Βρέθηκαν θεμέλια παλαιού καθεδρικού ναού

Κατά την ανοικοδόμηση της κεντρικής πλατείας της Τρόιτσκα, στο Τσελιάμπιν, ανακαλύφθηκαν θεμέλια και τείχη του παλαιού καθεδρικού ναού της περιοχής, που ήταν αφιερωμένος στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Βρέθηκαν σκαλοπάτια, αρχαία τοιχοποιία και τούβλα, επεξεργασμένη φυσική πέτρα, πλάκες, μεταλλικές ράβδοι – πιθανώς ερείπια ενός παλιού φράχτη.

Ο ιστορικός της περιοχής, Ντμίτρι Μπελούσοφ, έγινε μάρτυρας του ιστορικού γεγονότος. «Ιστορικοί και πολλοί κάτοικοι της πόλης ήθελαν από καιρό να μάθουν πού βρισκόταν η συγκεκριμένη εκκλησία, γιατί δίπλα της υπήρχε ένα νεκροταφείο με τάφους πολύ γνωστών ανθρώπων. Στις 22 Μαΐου ανακαλύφθηκαν σημαντικά γεγονότα και ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του ναού και της κεντρικής πλατείας της πόλης», σχολίασε.

Η εν λόγω εκκλησία ανεγέρθηκε το 1868 στην πλατεία Εμπορίου προς τιμήν του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν παρουσία ενός πολύ σημαντικού επισκέπτη – του γιου του αυτοκράτορα Αλέξανδρου Β ‘, του Μεγάλου Δούκα Βλαδίμηρου. Ο ναός ανεγέρθη με την αρωγή του πρώτου πολίτη της Τρόιτσκα και εθελοντικών εισφορών πολιτών.

Το 1876 αφιερώθηκε. Σταδιακά, η περιφέρεια υποβιβάστηκε: εμφανίστηκε ένας φράχτης και ένα μνημείο του αυτοκράτορα Αλέξανδρου Β ‘ανεγέρθηκε κοντά. Στα σοβιετικά χρόνια, η προτομή του αυτοκράτορα έπεσε και στη θέση της εγκαταστάθηκε μια προτομή του ηγέτη του προλεταριάτου. Στις 24 Ιουνίου 1967, ο καθεδρικός ναός ανατινάχτηκε και χτίστηκε το κοντινό κτίριο της Επιτροπής Κόμματος της πόλης. Τώρα, εδώ και δεκαετίες, εκεί φιλοξενείται μια παιδική σχολή τέχνης.

Στα τέλη του περασμένου αιώνα, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν λιτανείες στη μνήμη του μεγαλοπρεπούς καθεδρικού ναού σε αυτό το μέρος, καλώντας τις αρχές να  διαιωνίζουν τη μνήμη της εκκλησίας και των ανθρώπων των οποίων η ζωή ήταν συνδεδεμένη με αυτήν. Τώρα προτείνουν την ίδρυση μνημείου εκεί όπου βρέθηκαν τα θεμέλια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων