07/01/2019 07/01/2019 Τις ευχές του για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης από την Ρουμανία, έστειλε το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ρουμανίας (ROC) στην Ε.Ε. “Θεέ μου, θυμήσου όλους αυτούς που θα υπηρετήσουν την προεδρεία @ro2019eu. Δώσε τους σοφία και ειρήνη! Μίλα στην καρδιά τους όμορφα πράγματα, ώστε να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με πίστη, και να...
07 Ιανουαρίου, 2019 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2019 - 9:59

Η Εκκλησία της Ρουμανίας ευλογεί την Προεδρία της ΕΕ

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Ρουμανίας ευλογεί την Προεδρία της ΕΕ

Τις ευχές του για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης από την Ρουμανία, έστειλε το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ρουμανίας (ROC) στην Ε.Ε.

“Θεέ μου, θυμήσου όλους αυτούς που θα υπηρετήσουν την προεδρεία @ro2019eu. Δώσε τους σοφία και ειρήνη! Μίλα στην καρδιά τους όμορφα πράγματα, ώστε να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με πίστη, και να ζούμε ειρηνικά γαλήνια στην αγαπημένη μας Ευρώπη” γράφει το Γραφείο της αντιπροσωπεία της ROC στο Twitter.

Το twitt της Αντιπροσωπείας

@Orth_EU
Remember, Lord, all those in service to @ro2019eu. Grant them wisdom and peace! Speak good things into their hearts so that through the faithful conduct of their duties we may live peaceful and serene lives in our beloved Europe!

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η ROC) είναι η μεγαλύτερη Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία  εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το 2005 η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε της σύσταση του εν λόγω γραφείου, το οποίο άρχισε να λειτουργεί του 2007.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ρουμανία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά. Στους επόμενους έξι μήνες, η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει την ατζέντα της ΕΕ και να αυξήσει τη ρουμανική επιρροή σε θέματα όπως το Brexit, η ευρωπαϊκή γειτονία, οι συζητήσεις ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, και το ευρύτερο μέλλον του ευρωπαϊκού project.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων