11/02/2023 11/02/2023 Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία, με αφορμή τις εκτεταμένες καταστροφές και τον μεγάλο αριθμό θυμάτων και τραυματιών στη Συρία και την Τουρκία εξαιτίας του ισχυρού σεισμού 7,8 Ρίχτερ, διοργανώσει εκστρατεία για την συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τις Ορθόδοξες κοινότητες που επλήγησαν σοβαρά. Ο σεισμός έπληξε τις κοινότητες που υπάγονται εκκλησιαστικά στο Πατριαρχείο Αντιοχείας στην Αλεξανδρέττα,...
11 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2023 - 9:29

Έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία και την Τουρκία απευθύνει το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία και την Τουρκία απευθύνει το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία, με αφορμή τις εκτεταμένες καταστροφές και τον μεγάλο αριθμό θυμάτων και τραυματιών στη Συρία και την Τουρκία εξαιτίας του ισχυρού σεισμού 7,8 Ρίχτερ, διοργανώσει εκστρατεία για την συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τις Ορθόδοξες κοινότητες που επλήγησαν σοβαρά.

Ο σεισμός έπληξε τις κοινότητες που υπάγονται εκκλησιαστικά στο Πατριαρχείο Αντιοχείας στην Αλεξανδρέττα, τη Μερσίνα και την Αντιόχεια, καθώς και τις κοινότητες στο Χαλέπι, τη Λαττάκεια και τη Χάμα στη Συρία.

Η εκστρατεία εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης «Η χαρά του να προσφέρεις» του Πατριαρχείου Ρουμανίας, η οποία συγκεντρώνει και ανθρωπιστική βοήθεια και συμβάλει στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ουκρανία.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου 2023. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν απευθείας στην πλατφόρμα ajutacubucurie.ro – από τις 11 Φεβρουαρίου – ή με τραπεζικό έμβασμα στους παρακάτω λογαριασμούς.

• RO54 RNCB 0075 0048 9503 0091 (LEI),
• RO27 RNCB 0075 0048 9503 0092 (EURO),
• RO97 RNCB 0075 0048 9503 0093 (USD).

Το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας

Μηνύματα αλληλεγγύης και συμπόνιας προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’ είχε στείλει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μετά τους φονικούς σεισμούς.

«Με βαθιά θλίψη μάθαμε για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2023, σε Τουρκία και Συρία, με περισσότερους από 1.000 νεκρούς και 2.000 τραυματίες να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής. Σε αυτές τις στιγμές της σκληρής δοκιμασίας, προσευχόμαστε στον Ελεήμονα Θεό υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων και της ταχείας ανάρρωσης των τραυματιών, καθώς και υπέρ βοηθείας σε όλους τους πληγέντες από τον σεισμό.

Εκφράζουμε τη συμπόνια και την αλληλεγγύη μας σε όλους όσους υποφέρουν και προσευχόμαστε ο Θεός να προστατεύει όλο τον κόσμο από σεισμούς και άλλες καταστροφές», ανέφερε στο μήνυμά του.

Η κατάσταση στην Τουρκία και τη Συρία

Περισσότεροι από 24.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό, ύψους 7.8 Ρίχτερ, στη Συρία και την Τουρκία. Πόλεις καταστράφηκαν, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των εγκλωβισμένων.

Το τμήμα νεολαίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας, με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Meletie Shatahi, πρώην φοιτητή στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή “Πατριάρχης Ιουστινιανός” στο Βουκουρέστι, προσφέρει βοήθεια σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό στη Συρία, ειδικά στις πόλεις Χαλέπι, Λαττάκεια και Χάμα.

Αρκετές είναι και οι Εκκλησίες που επλήγησαν. Δύο εκκλησίες στην Αντιόχεια καταστράφηκαν από τον σεισμό και θα χρειαστεί να ανοικοδομηθούν. Μια άλλη εκκλησία στην Αλεξανδρέττα έχει καταστραφεί εν μέρει, ενώ Ιερός Ναός στο Arsuz καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ηλία στο Χαλέπι υπέστη ζημιές αλλά δεν καταστράφηκε και αρκετές οικογένειες που έχουν μείνει άστεγες στεγάζονται εκεί.

Μια άλλη εκκλησία που επλήγη είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Λαττάκεια, Συρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πηγή φωτογραφίας: Facebook / Πατριαρχείο Αντιοχείας, και basilica

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων