09/02/2022 09/02/2022 Την 3η κατηχητική εκπαίδευση με τίτλο «οι ιερείς για τους νέους» διοργάνωσε η Επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ στην κομητεία Σάτου Μάρε, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι ιερείς είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με καλεσμένους που γνωρίζουν τις προσδοκίες και τις ανάγκες της σημερινής νεολαίας, καθώς και τις προκλήσεις του...
09 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2022 - 20:57

Επισκοπή Μαραμούρες: Στο προσκήνιο η ποιμαντική φροντίδα νέων

Διαδώστε:
Επισκοπή Μαραμούρες: Στο προσκήνιο η ποιμαντική φροντίδα νέων

Την 3η κατηχητική εκπαίδευση με τίτλο «οι ιερείς για τους νέους» διοργάνωσε η Επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ στην κομητεία Σάτου Μάρε, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι ιερείς είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με καλεσμένους που γνωρίζουν τις προσδοκίες και τις ανάγκες της σημερινής νεολαίας, καθώς και τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Καλεσμένος ήταν ο π. Visarion Alexa, από την Ενορία «Κάθοδος του Αγίου Πνεύματος» στο Βουκουρέστι, ο οποίος μίλησε στους κληρικούς για το μοντέλο της διακονίας της νεολαίας σήμερα.
«Αυτά είναι πολύ σημαντικά και όμορφα πράγματα, πάντα προσκαλούσαν προσωπικότητες από τον εκκλησιαστικό κόσμο και από τον κοσμικό κόσμο για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τη διαδικασία διαμόρφωσης, καθοδήγησης, εκπαίδευσης των νέων για το μέλλον των χριστιανικών κοινοτήτων, για το μέλλον της Εκκλησίας», δήλωσε ο Επίσκοπος Μαραμούρες και Σατμάρ κ. Ιουστίνος στο Trinitas TV.

Η κατηχητική εκπαίδευση «οι Ιερείς για τους νέους» προσφέρει στους κληρικούς τη δυνατότητα να κατανοήσουν τους τρόπους αλληλεπίδρασης με τους νέους, καθώς καιι να συμβάλλουν στην ποιμαντική τους φροντίδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης παρασχέθηκαν στους κληρικούς καινούργια εργαλεία διοργάνωσης θερινών σχολείων, κατασκηνώσεων και άλλων δραστηριοτήτων για τη νέα γενιά.

Τους επόμενους μήνες, στην Επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ, θα διοργανωθούν αρκετές εκπαιδευτικές συνεδρίες για νέους μαθητές και μαθητές Γυμνασίου που συμμετέχουν στις κατηχητικές δραστηριότητες των ενοριών της Επισκοπής.

Φέτος, η Επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ στοχεύει να οργανώσει και να φιλοξενήσει δραστηριότητες για περισσότερους από 10.000 νέους.

Βοήθεια σε ιερέα που υπέστη εγκεφαλικό

Με την ευλογία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μαραμούρες και Σατμάρ κ. Ιουστίνου ανακαινίστηκε το σπίτι ενός ιερέα από την πόλη Κάβνικ στην περιοχή Μαραμούρες, ο οποίος εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας αναγκάσθηκε να συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία μόλις 44ετών. Η φιλανθρωπική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του επισκοπικού προγράμματος «Χτίστε κατοικίες, χτίστε ψυχές», στο μέσο του Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, ο π. Costinar Romulus, πατέρας τριών παιδιών, υποβλήθηκε σε σοβαρή δοκιμασία τον Φεβρουάριο του 2020, καθώς μετά από εγκεφαλικό, υπέστη παράλυση στη δεξιά πλευρά του σώματός του και έχασε την ικανότητά του να μιλάει. Παρά τις σημαντικές προσπάθειες για να αναρρώσει, συνταξιοδοτήθηκε.

Οι ιερείς της κοινότητας Λάπους έδειξαν αλληλεγγύη και συμμετείχαν, τόσο με σωματική εργασία όσο και με τη συλλογή χρημάτων, για να φτιαχτεί η ιδιωτική κατοικία του πάτερ.

Μετά την έκκληση για βοήθεια, εισπράχθηκε το ποσό των 106.554,51 ρουμάνικων λέι. Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν είδη υγιεινής και τρόφιμα.

«Ευχαριστούμε όλους τους ευεργέτες και παρακαλούμε τον Θεό να τους ανταμείψει σύμφωνα με το έλεός Του», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο π. Florin Stan, ο οποίος δημοσιοποίησε αρκετές εικόνες κατά τη διάρκεια των εργασιών και της λειτουργίας του αγιασμού.

 

Διαβάστε ακόμη:

15 χρόνια από την ένταξη της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας γιορτάζει τα 97 χρόνια από την ίδρυσή του

Μαραμούρες: Έμπρακτη αλληλεγγύη σε ιερέα με σοβαρά προβλήματα υγείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων