04/04/2022 04/04/2022 Tην έβδομη ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή έστειλε για την Ουκρανία η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου. Πρόκειται για πάνω από 50 τόνους βοήθειας η οποία έφθασε την Πέμπτη 31 Μαρτίου στη Βόρεια Μπουκοβίνα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Τα αυτοκίνητα που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια από τον οικισμό «Saint Hierarch Leontie» του Ρανταούτσι , ένα από τα τέσσερα σημεία συλλογής...
04 Απριλίου, 2022 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2022 - 14:02

Έβδομο ανθρωπιστικό φορτίο στην Ουκρανία από Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας

Διαδώστε:
Έβδομο ανθρωπιστικό φορτίο στην Ουκρανία από Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας

Tην έβδομη ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή έστειλε για την Ουκρανία η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου. Πρόκειται για πάνω από 50 τόνους βοήθειας η οποία έφθασε την Πέμπτη 31 Μαρτίου στη Βόρεια Μπουκοβίνα.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Τα αυτοκίνητα που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια από τον οικισμό «Saint Hierarch Leontie» του Ρανταούτσι , ένα από τα τέσσερα σημεία συλλογής της Αρχιεπισκοπής.

Αντιπροσωπεία παρέλαβε την ανθρωπιστική βοήθεια, ευχαριστώντας όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις υποστήριξης: τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, καθώς και τους ιεράρχες και πιστούς των ρουμανικών ορθοδόξων Αρχιεπισκοπών Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ, Σουτσεάβας και Ραουντίου, και την Επισκοπή Χουσίου.

Εθελοντές που συμμετείχαν στη διανομή βοήθειας στην Ουκρανία είπαν επίσης ότι πολλοί Ουκρανοί έχουν καταφύγει στη Βόρεια Μπουκοβίνα. «Έμειναν σε κοιτώνες, σε νοσοκομεία, σε νηπιαγωγεία, σε σχολεία. Έφυγαν από τα σπίτια τους με παντόφλες», είπε ένας από τους εθελοντές.

Τον τελευταίο μήνα, με τη συμμετοχή της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου, παραδόθηκαν στη γειτονική χώρα πάνω από 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, που συμπεριελάμβανε νερό, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, είδη υγιεινής.

Επίσης περιελάμβανε προϊόντα που προορίζονται αποκλειστικά για οικογένειες με παιδιά δηλαδή πάνες, προϊόντα υγιεινής, γάλα σε σκόνη και άλλα συμπληρώματα διατροφής, ρούχα, κουβέρτες και άλλα.

Οι πιστοί παρέχουν στους πρόσφυγες τσάι, καφέ και φαγητό και τους καθοδηγούν στους χώρους προσωρινής διαμονής ή τους βοηθάνε στη μετακίνησή τους. Οι κληρικοί παρέχουν πνευματική βοήθεια, και τους παρηγορούν.

Για να συντονίσει τις πρωτοβουλίες υποστήριξης, η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου εγκαινίασε την πλατφόρμα « Ενωμένοι για την Ειρήνη », μέσω της οποίας όσοι θέλουν να στηρίξουν την ανθρωπιστική βοήθεια μπορούν να παρέχουν χρήματα, φαγητό, διαμονή, μεταφορά ή να εγγραφούν ως εθελοντές.

Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου
RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014 (Lei)
RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110 (Ευρώ) RO30 RNCB
0234 0370 1091 0004 (Δολάρια) Στοιχεία πληρωμής
για την τράπεζα

Διαβάστε ακόμη:

Δωρεάν ιατρικές συμβουλές στους αγρότες από την εν Ρουμανία Εκκλησία

Ρουμανία: Άνω των 5 εκατ. ευρώ η ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία

Δέματα αγάπης από την εν Ρουμανία Εκκλησία στους Ουκρανούς πρόσφυγες

 

Πηγή φωτογραφίας: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων