31/03/2022 31/03/2022 Η εν Ρουμανία Εκκλησία καθώς και η Δημοκρατία της Μολδαβίας συνεχίζουν την συγκέντρωση και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Είναι χαρακτηριστικό ότι το Γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία σχετικά με τη στήριξη που παρείχε η εν Ρουμανία Εκκλησία στους πρόσφυγες από την Ουκρανία από τις 24...
31 Μαρτίου, 2022 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2022 - 18:53

Δέματα αγάπης από την εν Ρουμανία Εκκλησία στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Διαδώστε:
Δέματα αγάπης από την εν Ρουμανία Εκκλησία στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Η εν Ρουμανία Εκκλησία καθώς και η Δημοκρατία της Μολδαβίας συνεχίζουν την συγκέντρωση και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Γραφείο Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία σχετικά με τη στήριξη που παρείχε η εν Ρουμανία Εκκλησία στους πρόσφυγες από την Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 24 Μαρτίου. Έτσι η συνολική αξία της προσφερόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας υπερβαίνει το ποσό των 5,2 εκατ. ευρώ (26 εκατ. λέι).

Διαδικτυακή πλατφόρμα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Προκειμένου να συντονίσει τις πρωτοβουλίες για την παροχή βοήθειας στους Ουκρανούς πρόσφυγες, η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου εγκαινίασε την πλατφόρμα unitipentrupace.ro. Η ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας πλατφόρμας είχε επισημανθεί από τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής ήδη από τις 24 Φεβρουαρίου.

«Μέσω της πλατφόρμας unitipentrupace.ro όσοι θέλουν να προσφέρουν βοήθεια στον συνάνθρωπό τους, μπορούν να καταβάλλουν χρήματα, να συγκεντρώσουν τρόφιμα, να φιλοξενήσουν ή να μεταφέρουν πρόσφυγες, αλλά και να εγγραφούν οι ίδιοι ως εθελοντές», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας και η Αρχιεπισκοπή Ιασίου χρησιμοποιούν επίσης διαδικτυακές πλατφόρμες για να συντονίσουν πρωτοβουλίες υποστήριξης για Ουκρανούς πρόσφυγες.

Επισκοπή Μπελκύ: Δέματα αγάπης για τους πρόσφυγες

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Προσφύγων «From the Heart for Ukraine», στο Bălţi, όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Επισκοπής.

Με την ευκαιρία αυτή, η Επισκοπή προσέφερε πάνω από έναν τόνο με τρόφιμα και άλλα βασικά είδη διατροφής, όπως λάδι, αλεύρι σίτου, κορν φλάουρ, ρύζι, ζάχαρη, κονσέρβες, μπισκότα, γλυκά.

Ο Θεοφιλέστατος είπε ότι η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας κατέστη δυνατή χάρη στην υποστήριξη των Ρουμάνων της διασποράς.

Ο πρόεδρος του «Συλλόγου για τη Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», Mihai Verhoveţchi, ευχαρίστησε για την ανθρωπιστική δράση που προσέφερε η Επισκοπή, και μεταξύ άλλων είπε: ” Το χριστιανικό συναίσθημα μας προτρέπει να τους δώσουμε χείρα βοηθείας. Ας ενωθούμε και ας τους βοηθήσουμε”.

Αυτή η δράση αποτελεί την πέμπτη δωρεά της Επισκοπής προς τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, από τις 24 Φεβρουαρίου.

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Σλοβακία στην Μολδαβία για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαρτίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Μάια Σάντου, μαζί με την Πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα, επισκέφθηκαν το Κέντρο Προσφύγων Moldexpo Placement Center, όπου έφτασε και πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας που πρόσφερε στη Μολδαβία η Σλοβακία για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Η κ. Σάντου μίλησε με τη διοίκηση του Προσφυγικού Κέντρου, με εθελοντές από τη Μολδαβία, την Ουκρανία και άλλες χώρες, και με κάποιους από τους πρόσφυγες – παππούδες, γιαγιάδες, μητέρες, παιδιά. όπως αναφέρει η κ. Σάντου οι πρόσφυγες ήταν ευχαριστημένοι από την θερμή υποδοχή τους από τους ντόπιους. Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιθυμία των προσφύγων, όπως επεσήμανε η κ. Σάντου, είναι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το συντομότερο δυνατό και να ξαναχτίσουν τη χώρα τους.

“Τους ευχήθηκα πολύ κουράγιο, τους είπα ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί τους και ότι θα προσευχόμαστε μαζί για ειρήνη”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Σάντου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο MoldExpo, περίπου 560 εθελοντές εργάζονται καθημερινά σε οκτάωρες βάρδιες διδάσκοντας σε προσχολικά τμήματα, ταξινομώντας και διανέμοντας τρόφιμα και ρούχα, συντονίζοντας τους εμβολιασμούς κατά του Covid και φτιάχνοντας γεύματα για τους σχεδόν 18.000 πρόσφυγες που έχουν περάσει από εκεί.

Μερικοί είναι γιατροί που εργάστηκαν σε νοσοκομείο της υπαίθρου, άλλοι είναι μαθητές Λυκείου που κάνουν ένα διάλειμμα από τα μαθήματά τους.

Φωτογραφία: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi, ziarullumina, thenationalnews

 

Διαβάστε ακόμη:

Βουκουρέστι: “Πορεία για τη Ζωή” με μηνύματα αλληλεγγύης στους Ουκρανούς

Ανθρωπιστική βοήθεια και μαθήματα Ρουμανικής γλώσσας στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Η Επισκοπή Χουσίου μεριμνά για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Σχεδόν 24 εκατ. λέι από την Εκκλησία για τη στήριξη των προσφύγων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων