19/03/2022 19/03/2022 Η Αρχιεπισκοπή Ιασίου έστειλε 14 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στο Τσερνιβτσί, όπου ζουν πολλοί Ρουμάνοι, με τη συνδρομή των εθελοντών από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα, η Αρχιεπισκοπή διέθεσε προσωρινή στέγη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Συγκεκριμένα, οι εθελοντές από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής φόρτωσαν ένα φορτηγό με 14 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε...
19 Μαρτίου, 2022 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2022 - 21:54

Η Αρχιεπισκοπή Ιασίου στο πλευρό των Ρουμάνων της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Ιασίου στο πλευρό των Ρουμάνων της Ουκρανίας

Η Αρχιεπισκοπή Ιασίου έστειλε 14 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στο Τσερνιβτσί, όπου ζουν πολλοί Ρουμάνοι, με τη συνδρομή των εθελοντών από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα, η Αρχιεπισκοπή διέθεσε προσωρινή στέγη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής φόρτωσαν ένα φορτηγό με 14 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε η Αρχιεπισκοπή Ιασίου για την περιοχή Τσερνιβτσί της Ουκρανίας, όπου ζουν πολλοί Ρουμάνοι.

Οι εθελοντές φόρτωσαν το φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης, μη αλλοιώσιμα τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής.

Όπως αναφέρει το basilica, στην Ουκρανία ζουν περίπου 400.000 Ρουμάνοι, από τους οποίους σχεδόν οι μισοί βρίσκονται στην περιοχή Τσερνιβτσί.

Η Αρχιεπισκοπή Ιασίου χρησιμοποιεί την διαδικτυακή πλατφόρμα «Be Helpful» για να συγκεντρώσει και να συντονίσει την ανθρωπιστική δράση για τους πρόσφυγες στην Ουκρανία.

Πηγή φωτογραφίας: Doxologia.ro / Silviu Cluci

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων