03/10/2023 03/10/2023 Η Ρουμανική Ενορία «Pogorârea Sfântului Duh» στο Μιλάνο γιόρτασε την 48η Επέτειο της ίδρυσης της. Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του π. Athanasius de Bogdania, Εφημέριου της Μητρόπολης Ιταλίας, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε ότι «στην επί του Όρους Ομιλία ανακαλύπτουμε τις διδασκαλίες που μας οδηγούν στην τελειότητα, ο Κύριος...
03 Οκτωβρίου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2023 - 19:22

Η παλαιότερη Ρουμανική Ενορία στην Ιταλία γιόρτασε την 48η επέτειό της

Διαδώστε:
Η παλαιότερη Ρουμανική Ενορία στην Ιταλία γιόρτασε την 48η επέτειό της

Η Ρουμανική Ενορία «Pogorârea Sfântului Duh» στο Μιλάνο γιόρτασε την 48η Επέτειο της ίδρυσης της.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του π. Athanasius de Bogdania, Εφημέριου της Μητρόπολης Ιταλίας, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε ότι «στην επί του Όρους Ομιλία ανακαλύπτουμε τις διδασκαλίες που μας οδηγούν στην τελειότητα, ο Κύριος μας προτρέπει να γίνουμε το φως του κόσμου και το αλάτι της γης, ανακαλύπτοντας και διδάσκοντας μας τι είναι αγάπη και πώς να αγαπάμε ο ένας τον άλλον».

Η Ενορία αναγνωρίστηκε επίσημα την 1η Οκτωβρίου 1975. Η δραστηριότητες της Ενορίας λάμβαναν χώρα μέχρι τις 14 Απριλίου 1996, δίπλα στην εκκλησία στη via Giorgio Giulini, σε μισθωμένο χώρο. Από την επίσημη αναγνώριση της, μεταφέρθηκε στην εκκλησία “Santa Maria della Vittoria” στη via De Amicis 13, που διατέθηκε από την Καθολική Εκκλησία της Αμβροσίας.

Πηγή: basilica.ro / episcopia-italiei.it

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων