09/06/2023 09/06/2023 Στις φλόγες τυλίχτηκε ο ιστορικός ρουμανικός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην περιοχή Boian / Willingdon της Αλμπέρτα στον Καναδά ύστερα από πυρκαγιά που προκλήθηκε. Όπως αναφέρει στο basilica.ro το Boian φιλοξενεί την παλαιότερη ρουμανική ορθόδοξη κοινότητα σε αμερικανικό έδαφος. «Θλιβερά νέα για την κοινότητα του Boian και για τη Ρουμανική Ορθόδοξη Επισκοπή Καναδά», ανέφερε...
09 Ιουνίου, 2023 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2023 - 10:24

Κάηκε η παλαιότερη ρουμανική ενορία σε Αμερικανικό έδαφος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Κάηκε η παλαιότερη ρουμανική ενορία σε Αμερικανικό έδαφος (ΦΩΤΟ)

Στις φλόγες τυλίχτηκε ο ιστορικός ρουμανικός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην περιοχή Boian / Willingdon της Αλμπέρτα στον Καναδά ύστερα από πυρκαγιά που προκλήθηκε.

Όπως αναφέρει στο basilica.ro το Boian φιλοξενεί την παλαιότερη ρουμανική ορθόδοξη κοινότητα σε αμερικανικό έδαφος. «Θλιβερά νέα για την κοινότητα του Boian και για τη Ρουμανική Ορθόδοξη Επισκοπή Καναδά», ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Επίσκοπος Βισίνης κ. Ιωάννης (Κασσιανός), Βοηθός Επίσκοπος εν Καναδά της Αρχιεπισκοπής εν Αμερική του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Ο Θεοφιλέστατος ζήτησε ακόμη από τους πιστούς να προσεύχονται για την αποκατάσταση των ζημιών και την άμεση επαναλειτουργία του ναού. Υποσχέθηκε επίσης ότι σύντομα θα επιτρέψει με νέα για την εκτίμηση της ζημιάς και τις επόμενες ενέργειες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων