25/02/2022 25/02/2022 Το μήνυμα «Δεν είστε μόνοι!», στέλνουν στους πρόσφυγες από την Ουκρανία οι εκπρόσωποι των ιατρικών ιδρυμάτων της Μητρόπολης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης. Η Πολυκλινική, το Νοσοκομείο και το ομώνυμο Ιατρικό Ίδρυμα θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Προτεραιότητα έχουν οι εγκυμονούσες και τα παιδιά. Οι γιατροί θα βοηθήσουν εθελοντικά προσφέροντάς τις...
25 Φεβρουαρίου, 2022 - 18:18
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2022 - 18:27

Μητρόπολη Μολδαβίας προς Ουκρανούς: «Δεν είστε μόνοι!»

Διαδώστε:
Μητρόπολη Μολδαβίας προς Ουκρανούς: «Δεν είστε μόνοι!»

Το μήνυμα «Δεν είστε μόνοι!», στέλνουν στους πρόσφυγες από την Ουκρανία οι εκπρόσωποι των ιατρικών ιδρυμάτων της Μητρόπολης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης. Η Πολυκλινική, το Νοσοκομείο και το ομώνυμο Ιατρικό Ίδρυμα θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Προτεραιότητα έχουν οι εγκυμονούσες και τα παιδιά. Οι γιατροί θα βοηθήσουν εθελοντικά προσφέροντάς τις συμβουλές τους και άλλες απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες», μεταδίδουν οι εκπρόσωποι της Πολυκλινικής “Πρόνοια”.

«Αν τους γνωρίζετε (τους Ουκρανούς πρόσφυγες), παρακαλούμε να τους φιλοξενήσετε ή να τους βοηθήσετε να καταφύγουν στα προσφυγικά κέντρα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 0745 065 643 ή 0786 294 308. Θα ζητήσουμε την ταυτότητά σας και θα παρέχουμε αυτές τις υπηρεσίες κατόπιν ραντεβού. Χρειαζόμαστε επίσης την υποστήριξη εθελοντών μαθητών που γνωρίζουν ουκρανικά ή ρωσικά», ανακοίνωσε επίσης το Ιατρικό ίδρυμα.

Η Πολυκλινική «Πρόνοια» ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1998, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Το 2008 ιδρύθηκε η Πολυκλινική «Πρόνοια», το πρώτο νοσοκομείο της Εκκλησίας. Διαθέτει 102 κλίνες, 2 χειρουργικές αίθουσες, Μονάδα Αναισθησίας και Εντατικής Θεραπείας και προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες με έκπτωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίτερα, η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας έστειλε σήμερα Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 μήνυμα αλληλεγγύης εκφράζοντας την ετοιμότητά της να παράσχει στήριξη στους πρόσφυγες στην Ουκρανία.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το μήνυμα:

“Σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία προσπαθεί να δώσει χείρα βοηθείας σε όσους επλήγησαν από την σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι επώδυνες στιγμές που περνούν οι πρόσφυγες πολέμου μπορούν να βελτιωθούν με τις προσευχές και την αλληλεγγύη μας.

Ας δείξουμε λοιπόν καλοσύνη, ενσυναίσθηση για να μπορέσουμε να προφυλάξουμε, να ταΐσουμε και να ντύσουμε τους ανθρώπους που χρειάζονται την υποστήριξή μας.

Η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία, μαζί με τις 25 οργανώσεις μέλη, εκφράζει την ετοιμότητά της να βοηθήσει μέσω κοινωνικών υπηρεσιών στην επικράτεια και να στηρίξει τα μέτρα στήριξης που θα ληφθούν από τις κρατικές αρχές”.

Διαβάστε ακόμη:

Μολδαβία: Φόβος για μεγάλη εισροή προσφύγων

Πηγή φωτογραφίας: Facebook / Patenschi Photographer

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων