06/03/2024 07/03/2024 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ συναντήθηκε στις 6 Μαρτίου, στην Πατριαρχική Κατοικία, με τον νέο Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας στο Βουκουρέστι, Τζάιλς Μάθιου Πόρτμαν. Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ελπίδα του για συνέχιση και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση...
06 Μαρτίου, 2024 - 18:42
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2024 - 0:17

Ο Πατριάρχης Δανιήλ συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Δανιήλ συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στη Ρουμανία

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ συναντήθηκε στις 6 Μαρτίου, στην Πατριαρχική Κατοικία, με τον νέο Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας στο Βουκουρέστι, Τζάιλς Μάθιου Πόρτμαν.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ελπίδα του για συνέχιση και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας να ιδρύσει Ρουμανική Ορθόδοξη Επισκοπή Μεγάλης Βρετανίας, ως αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού Ρουμάνων Ορθοδόξων που εγκαταστάθηκαν, προσωρινά ή μόνιμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή, και τόνισε το γεγονός ότι είναι ευτυχής που έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πραγματικότητα της ρουμανικής κοινωνίας και τον πνευματικό πλούτο του ρουμανικού λαού.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας υπενθύμισε τα πολυάριθμα κοινωνικά-φιλανθρωπικά προγράμματα, μέσω των 850 και πλέον ιδρυμάτων της Εκκλησίας, τα οποία ανταποκρίνονται στις τρέχουσες ανάγκες των πιστών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, των παιδιών.

Επίσης, ο Μακαριώτατος τόνισε την αξιοσημείωτη υποστήριξη της Ρουμανίας, γενικότερα, και της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας, στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μητέρες με παιδιά.

Κλείνοντας, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον πρέσβη καλή επιτυχία στη διπλωματική του αποστολή στο Βουκουρέστι.

Φωτογραφία: Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων