04/05/2023 04/05/2023 Βαθιά θλίψη για την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 3ης Μαΐου 2023 σε δημοτικό σχολείο του Βελιγραδίου όταν 14χρονος άνοιξε πυρ και σκότωσε οκτώ μαθητές και τον φύλακα του σχολείου, εκφράζει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ σε μήνυμα του προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα συμπαράστασης και συμπόνιας...
04 Μαΐου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2023 - 17:37

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την τραγωδία στο σχολείο του Βελιγραδίου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την τραγωδία στο σχολείο του Βελιγραδίου

Βαθιά θλίψη για την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 3ης Μαΐου 2023 σε δημοτικό σχολείο του Βελιγραδίου όταν 14χρονος άνοιξε πυρ και σκότωσε οκτώ μαθητές και τον φύλακα του σχολείου, εκφράζει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ σε μήνυμα του προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα συμπαράστασης και συμπόνιας στις οικογένειες των θυμάτων.

Αναλυτικά το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ:

Μακαριώτατε,

Χριστός Ανέστη!

Η είδηση ​​του τραγικού συμβάντος το πρωί της Τετάρτης 3 Μαΐου 2023 σε σχολείο του Βελιγραδίου, που είχε ως αποτέλεσμα 8 αθώα παιδιά να χάσουν τη ζωή τους μαζί με έναν ενήλικα και να τραυματιστούν άλλα 7 άτομα, μας στενοχώρησε βαθύτατα.

Επισημαίνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία ότι η θανατηφόρα βία, που εκδηλώνεται από άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι ολοένα αυξάνομενη στη σύγχρονη κοινωνία, σε αντίθεση με το ιερό δώρο της ζωής που προέρχεται από τον Θεό.

Σε αυτές τις στιγμές θλίψης για τον αδελφό λαό της Σερβίας, προσευχόμαστε στον Ελεήμονα Θεό να αναπαύσει εν ειρήνη τις ψυχές εκείνων που σκοτώθηκαν σε αυτό το τραγικό συμβάν και να προσφέρει ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και παρηγοριά στις πενθούσες οικογένειες, υπό το φως της Ανάστασης του Χριστού, Εκείνου που νίκησε τον θάνατο.

Με αδελφική αγάπη εν Ιησού Χριστώ, του Αναστάντος Κυρίου.

†ΔΑΝΙΗΛ

Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πατριάρχης Σερβίας: Η εθνική τραγωδία είναι μία ήττα για όλους μας

Βελιγράδι: Προσευχή σε όλους τους ναούς για τα θύματα της τραγωδίας σε σχολείο – Συλλυπητήρια μηνύματα

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας σε Βούτσιτς και Σερβίας Πορφύριο για την τραγωδία σε σχολείο στο Βελιγράδι

Ο Πατριάρχης Σερβίας για την τραγωδία σε σχολείο του Βελιγραδίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων