01/04/2022 01/04/2022 Κατά τη διάρκεια της ανθρωπιστικής εκστρατείας «Με αγάπη για τους Ουκρανούς», που πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή ‘Αλμπα Ιούλια, παράρτημα του Ορθόδοξου Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αλμπα Ιούλια, μαζί με τον Χριστιανικό Ιατρικό Σύλλογο “Lukas Hospital Laslea” (Κομητεία Σιμπίου), μετέφεραν στην Επισκοπή Νοτίου Βεσσαραβίας κινητό ιατρικό τροχόσπιτο εξοπλισμένο με ιατρεία, όπως οφθαλμολογικό, ΩΡΛ και καρδιολογικό. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η...
01 Απριλίου, 2022 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2022 - 16:26

Ρουμανία: Ένα κινητό ιατρικό τροχόσπιτο στη διάθεση των προσφύγων

Διαδώστε:
Ρουμανία: Ένα κινητό ιατρικό τροχόσπιτο στη διάθεση των προσφύγων

Κατά τη διάρκεια της ανθρωπιστικής εκστρατείας «Με αγάπη για τους Ουκρανούς», που πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή ‘Αλμπα Ιούλια, παράρτημα του Ορθόδοξου Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αλμπα Ιούλια, μαζί με τον Χριστιανικό Ιατρικό Σύλλογο “Lukas Hospital Laslea” (Κομητεία Σιμπίου), μετέφεραν στην Επισκοπή Νοτίου Βεσσαραβίας κινητό ιατρικό τροχόσπιτο εξοπλισμένο με ιατρεία, όπως οφθαλμολογικό, ΩΡΛ και καρδιολογικό.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η αξία της δωρεάς ξεπερνά το ποσό των 40.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή  Άλμπα Ιούλια , πρόσφατα μεταφέρθηκαν 1.500 κιλά τρόφιμα και 500 κιλά ρούχα, κουβέρτες και είδη υγιεινής αξίας 50.000 λέι στο μοναστήρι Dumbrava, όπου φιλοξενούνται Ουκρανοί πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η χρηματική βοήθεια προήρθε από επτά αρχιεπισκοπές, όπως την Αρχιεπισκοπή ‘Αλμπα Ιούλια – 103.383 λέι,  και την Αρχιεπισκοπή Σιμπίου- 71.039 λέι.

Επισκοπή Μπελκύ: Δέματα αγάπης για τους πρόσφυγες

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Προσφύγων «From the Heart for Ukraine», στο Bălţi, όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Επισκοπής.

Με την ευκαιρία αυτή, η Επισκοπή προσέφερε πάνω από έναν τόνο με τρόφιμα και άλλα βασικά είδη διατροφής, όπως λάδι, αλεύρι σίτου, κορν φλάουρ, ρύζι, ζάχαρη, κονσέρβες, μπισκότα, γλυκά.

Ο Θεοφιλέστατος είπε ότι η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας κατέστη δυνατή χάρη στην υποστήριξη των Ρουμάνων της διασποράς.

Ο πρόεδρος του «Συλλόγου για τη Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», Mihai Verhoveţchi, ευχαρίστησε για την ανθρωπιστική δράση που προσέφερε η Επισκοπή, και μεταξύ άλλων είπε: ” Το χριστιανικό συναίσθημα μας προτρέπει να τους δώσουμε χείρα βοηθείας. Ας ενωθούμε και ας τους βοηθήσουμε”.

Αυτή η δράση αποτελεί την πέμπτη δωρεά της Επισκοπής προς τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, από τις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή φωτογραφίας: ziarullumina

 

Διαβάστε ακόμη:

Δέματα αγάπης από την εν Ρουμανία Εκκλησία στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Βουκουρέστι: “Πορεία για τη Ζωή” με μηνύματα αλληλεγγύης στους Ουκρανούς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων