09/07/2020 09/07/2020 Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το κέντρο προστασίας “Στην Αγκαλιά της Μητέρας” της Μητρόπολης Βεσσαραβίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας, το οποίο παρέχει στήριξη σε εγκύους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ανύπαντρες μητέρες. Ο κ. Ίγκορ Μπελέι, ιδρυτής και διευθυντής του κέντρου αυτού μιλά στο Basilica.ro για το έργο και τις προσπάθειες που γίνονται από την Ορθόδοξη Εκκλησία για...
09 Ιουλίου, 2020 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 9:42

“Στην Αγκαλιά της Μητέρας”

Διαδώστε:
“Στην Αγκαλιά της Μητέρας”

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το κέντρο προστασίας “Στην Αγκαλιά της Μητέρας” της Μητρόπολης Βεσσαραβίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας, το οποίο παρέχει στήριξη σε εγκύους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ανύπαντρες μητέρες.

Ο κ. Ίγκορ Μπελέι, ιδρυτής και διευθυντής του κέντρου αυτού μιλά στο Basilica.ro για το έργο και τις προσπάθειες που γίνονται από την Ορθόδοξη Εκκλησία για τη στήριξη της μητρότητας στη Μολδαβία.

“Δεν έχουμε κρατική υποστήριξη. Δυστυχώς, στη Δημοκρατία της Μολδαβίας δεν υπάρχει μηχανισμός με τον οποίο το κράτος μπορεί να πληρώσει για κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της εκκλησίας” υπογράμμισε, τονίζοντας ότι το έργο στηρίζεται σε δωρεές από το εξωτερικό και στην αλληλεγγύη του ποιμνίου.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια που φιλοξενούνται στο κέντρο λαμβάνουν ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη, αλλά και εκπαίδευση ώστε να επανενταχθούν ταχύτερα στην κοινωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων