12/02/2023 12/02/2023 Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου ανακοίνωσε ότι θα συμβάλλει έμπρακτα στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας. Η συλλογή βοήθειας ξεκινάει από σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ρουμανίας, και όπως έγραψε το ope.gr, ήδη διοργανώνεται εκστρατεία για την συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλαίσιο της...
12 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2023 - 8:57

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και Συρία

Διαδώστε:
Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και Συρία

Η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου ανακοίνωσε ότι θα συμβάλλει έμπρακτα στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας. Η συλλογή βοήθειας ξεκινάει από σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ρουμανίας, και όπως έγραψε το ope.gr, ήδη διοργανώνεται εκστρατεία για την συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλαίσιο της δράσης «Η χαρά του να προσφέρεις».

Με αφορμή την έκκληση που έκανε η Ιερά Σύνοδος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας για τη συλλογή βοήθειας για την υποστήριξη των ορθοδόξων κοινοτήτων στη Συρία και την Τουρκία, οι ενορίες και μοναστήρια εντός της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου θα συμβάλλουν στην ανακούφιση των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι περίπου στους 28.000, ενώ αναμένεται να αυξηθεί καθώς χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Ακολουθώντας το πρότυπο των συλλογών που οργανώθηκαν σε παρόμοιες καταστάσεις τα προηγούμενα χρόνια, οι ενορίες και μοναστήρια θα δέχονται την οικονομική συνεισφορά με τραπεζικό έμβασμα ή με κατάθεση σε μετρητά στο ταμείο του πρωτοπρεσβύτερου.

Στη συνέχεια, οι ιερείς θα αποστείλουν τα ποσά στο Επισκοπικό Κέντρο το αργότερο έως τις 10 Μαρτίου 2023 με τραπεζικό έμβασμα στον λογαριασμό της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Στις 10 Μαρτίου 2023, ημέρα κατά την οποία θα έχει συγκεντρωθεί ολόκληρο το ποσό, αυτό θα μεταφερθεί από την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου στο Πατριαρχείο Ρουμανίας, στον λογαριασμό που έχει ανοίξει για αυτόν τον σκοπό.

Ακόμη οι ενορίες και μοναστήρια της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου θα προάγουν και την πλατφόρμα του Πατριαρχείου ajutacubucurie.ro.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, για δωρεά με τραπεζικό έμβασμα, δίνονται οι παρακάτω λογαριασμοί:

RO54 RNCB 0075 0048 9503 0091 (LEI),
RO27 RNCB 0075 0048 9503 0092 (EURO),
RO97 RNCB 0075 0048 9503 0093 (USD).

Τα χρήματα θα διαβιβαστούν στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

       

Με πληροφορίες από Basilica ( Ștefana Totorcea)

Φωτογραφίες από το Πατριαρχείο Αντιοχείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων