09/07/2022 09/07/2022 Συνολικά 125.633 κιλά προϊόντων, έφθασαν μέσω της Τράπεζας Τροφίμων της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, σε 20.403 δικαιούχους συμπεριλαμβανομένων Ουκρανών προσφύγων, το διάστημα Ιανουαρίου και Ιουνίου. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Από τον Φεβρουάριο η Τράπεζα Τροφίμων είχε τέσσερις τομείς παρέμβασης», δήλωσε ο Oleg Paraschiv (Όλεγκ Παρασκίβ), διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων της Μολδαβίας. Εκτός από τη διαχείριση και την απόκτηση...
09 Ιουλίου, 2022 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2022 - 15:50

Τράπεζα Τροφίμων: Διανομή 125 τόνων προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες και πρόσφυγες από την Ουκρανία

Διαδώστε:
Τράπεζα Τροφίμων: Διανομή 125 τόνων προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες και πρόσφυγες από την Ουκρανία

Συνολικά 125.633 κιλά προϊόντων, έφθασαν μέσω της Τράπεζας Τροφίμων της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, σε 20.403 δικαιούχους συμπεριλαμβανομένων Ουκρανών προσφύγων, το διάστημα Ιανουαρίου και Ιουνίου.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Από τον Φεβρουάριο η Τράπεζα Τροφίμων είχε τέσσερις τομείς παρέμβασης», δήλωσε ο Oleg Paraschiv (Όλεγκ Παρασκίβ), διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων της Μολδαβίας. Εκτός από τη διαχείριση και την απόκτηση προϊόντων από παράγοντες στην αγροδιατροφική αλυσίδα και τη διανομή τους στις κοινωνικές υπηρεσίες, η Τράπεζα Τροφίμων ανέλαβε και τη διαχείριση δωρεών από άλλες τράπεζες και δίκτυα, καθώς και τη διανομή πακέτων βοήθειας σε οικογένειες που φιλοξενούν πρόσφυγες, αλλά και στους φορείς που τους βοηθούν.

«Η Τράπεζα έχει γίνει μια σημαντική δομή για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες. Συνολικά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βοηθήσαμε περίπου 16.910 πρόσφυγες και άλλους 3.200 ανθρώπους από 80 κοινωνικές υπηρεσίες», πρόσθεσε ο διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων της Μολδαβίας.

«Περίπου το 1/3 των τροφίμων που παράγονται στον κόσμο για ανθρώπινη κατανάλωση χάνεται ή σπαταλάται. Πρόκειται για τόνους τροφίμων που δεν χρησιμοποιούνται και ως εκ τούτου επηρεάζουν την οικονομία και το περιβάλλον. Σε εθνικό επίπεδο δεν έχουμε (ακόμα) στατιστικά στοιχεία στον τομέα της σπατάλης τροφίμων και η νομοθεσία δεν ενθαρρύνει την ανάκτηση ή τη δωρεά τροφίμων», είπε ο κ. Paraschiv.

Τον Μάρτιο του 2022, η Τράπεζα έγινε συνδεδεμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων, μια δομή που περιλαμβάνει 330 οργανισμούς από 29 χώρες.

Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τράπεζα Τροφίμων θα αυξήσει την εφοδιαστική της ικανότητα στο εγγύς μέλλον και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις τοπικές αρχές στην ανάπτυξη του νομοθετικού πλαισίου για τα απόβλητα τροφίμων με στόχο να περιοριστεί η σπατάλη και να καταπολεμηθεί η πείνα.

Η Τράπεζα ενθαρρύνει οικονομικούς παράγοντες, διανομείς, εισαγωγείς προϊόντων, παραγωγούς αγροδιατροφών να γίνουν συνεργάτες της, δωρίζοντας αποθέματα προϊόντων με κατεστραμμένη συσκευασία ή που πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης. Ακόμη αναλαμβάνει τη μεταφορά, τη συλλογή, την τιμολόγηση και την έγκαιρη διανομή των προϊόντων σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Τροφίμων της Μολδαβίας είναι ένα έργο που ξεκίνησε από την Κοινωνική Αποστολή «Διακονία» της Μητρόπολης Βεσσαραβίας. Έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας  στην ανάκτηση και διαχείριση τροφίμων, και τη διοργάνωση της εθνικής εκστρατείας συλλογής μη αλλοιώσιμων προϊόντων, το «Η χαρά στο Τραπέζι», βοηθώντας χιλιάδες ανθρώπους που έχουν μεγάλο θέμα επιβίωσης.

Διαβάστε ακόμη: Πατριαρχείο Ρουμανίας: Έκκληση για προσευχή για να τερματίσει η ξηρασία

Φωτογραφία: bancadealimente.md/

Μη πληροφορίες από bancadealimente.md /  basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων