21/06/2022 21/06/2022 Αγιασμός και τοποθέτηση θεμελίου λίθου τελέστηκαν την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 19 Ιουνίου 2022, στην Ιερή Μονή Καράνοβατς της Ιεράς Επισκοπής Μπανιαλούκας, που αποκαθίσταται. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Τα θεμέλια του ιστορικής σημασίας μοναστηριού στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, που συνδέεται με τη δυναστεία των Νεμάνια, καθαγιάστηκαν από τους Πανιερωτάτους Επισκόπους: Μπανιαλούκας Εφραίμ, Όσιγεκ και Μπάρανιας Χερουβείμ και Μάρτσης...
21 Ιουνίου, 2022 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2022 - 15:05

Αγιασμός και τοποθέτηση θεμελίου λίθου στην Ιερά Μονή Καράνοβατς

Διαδώστε:
Αγιασμός και τοποθέτηση θεμελίου λίθου στην Ιερά Μονή Καράνοβατς

Αγιασμός και τοποθέτηση θεμελίου λίθου τελέστηκαν την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 19 Ιουνίου 2022, στην Ιερή Μονή Καράνοβατς της Ιεράς Επισκοπής Μπανιαλούκας, που αποκαθίσταται.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Τα θεμέλια του ιστορικής σημασίας μοναστηριού στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, που συνδέεται με τη δυναστεία των Νεμάνια, καθαγιάστηκαν από τους Πανιερωτάτους Επισκόπους: Μπανιαλούκας Εφραίμ, Όσιγεκ και Μπάρανιας Χερουβείμ και Μάρτσης Σάββα, τους οποίους συνεπικούρησαν κληρικοί και μοναχοί από πολλές Επισκοπές της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στην θεμελίωση του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος παρέστη ο Σέρβος Milorad Dodik, μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, η οποία εκπροσωπήθηκε από την Zora Vidović, Υπουργό Οικονομικών της Δημοκρατίας της Σέρπσκα (Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας). Παράλληλα, τελέστηκε ο αγιασμός των θεμελίων του Παρεκκλησίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και των θεμελίων των μοναστηριακών κελλιών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προσήλθε στη Μονή Karanovac ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, ο οποίος μαζί με τους αδελφούς αρχιερείς επισκέφθηκαν το μοναστηριακό συγκρότημα. Η αποκατάσταση του ιστορικού μοναστηριού Καράνοβατς έχει ιδιαίτερη σημασία για τον σερβικό λαό και την πνευματική ζωή των πιστών της περιοχής Ποντοκοζάρα.

Πηγή: Επισκοπή Όσιγεκ και Μπαράνιας

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων