03/02/2023 03/02/2023 Τον Ορθόδοξο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μόσταρ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που είχε δεχθεί επίθεση τον περασμένο Δεκέμβριο επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μάικλ Μέρφι. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρέσβης συναντήθηκε με τον ιερέα του ναού π. Duško Kojić, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της βεβήλωσης καθώς...
03 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2023 - 12:03

Αμερικανικό ενδιαφέρον για τον Ορθόδοξο ναό στο Μόσταρ που είχε βεβηλωθεί

Διαδώστε:
Αμερικανικό ενδιαφέρον για τον Ορθόδοξο ναό στο Μόσταρ που είχε βεβηλωθεί

Τον Ορθόδοξο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μόσταρ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που είχε δεχθεί επίθεση τον περασμένο Δεκέμβριο επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μάικλ Μέρφι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρέσβης συναντήθηκε με τον ιερέα του ναού π. Duško Kojić, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της βεβήλωσης καθώς και για την ιστορία του ναού και τη θέση του σε ένα μέρος όπου συνυπάρχουν άνθρωποι τριών διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή της η Επισκοπή Ζαχουμίυο και Ερζεγοβίνης με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε όσους έχουν συμβάλει στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί.

Εν συνεχεία ο κ. Μέρφι συζητήθηκε με τον Επίσκοπο Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριο στον ιστορικό ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου με τον Πανιερώτατο να ενημερώνει τον Αμερικανό διπλωμάτη για την κατάσταση στην Επισκοπή του καθώς και για την ιστορία του ναού.

Υπενθυμίζεται ότι Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας στο Μόσταρ είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους οι οποίοι άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, ακόμα και την ηχητική εγκατάσταση, ενώ προκάλεσαν και άλλες φθορές. Η Επισκοπή Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν είναι πρωτόγνωρες και καλόντας άπαντες να καταδικάσουν την βία και την τρομοκρατία.

Δείτε επίσης:

Κύμα συμπαράστασης στους Ορθοδόξους του Μόσταρ, ζητούμενο η θρησκευτική ελευθερία στη Βοσνία

Με Θεία Λειτουργία απαντούν στις προκλήσεις οι Ορθόδοξοι στο Μόσταρ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων