29/06/2020 29/06/2020 Παρά την απαγόρευση στις πορείες διαμαρτυρίας και τις λιτανείες που επέβαλε η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ έξω από τους ναούς της χώρας για να προσευχηθούν. Το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με τα νέα περιοριστικά μέτρα και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν μετά την...
29 Ιουνίου, 2020 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2020 - 8:32

“Δεν δίνουμε το Μαυροβούνιο!”

Διαδώστε:
“Δεν δίνουμε το Μαυροβούνιο!”

Παρά την απαγόρευση στις πορείες διαμαρτυρίας και τις λιτανείες που επέβαλε η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ έξω από τους ναούς της χώρας για να προσευχηθούν. Το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με τα νέα περιοριστικά μέτρα και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν μετά την προσευχή και να μην πραγματοποιήσουν αυτοσχέδιες πορείες στην πόλη.

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος απευθυνόμενος στο ποίμνιό του, έκανε μια σύντομη αναδρομή στις διώξεις που έχει υποστεί η Ορθοδοξία στην περιοχή, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του που σήμερα οι πιστοί δεν καταθέτουν “τα όπλα”.
Ο Μητροπολίτης τόνισε για μία ακόμα φορά την μεγάλη του ικανοποίηση για την παρουσία νέων και παιδιών σε αυτήν τη συγκέντρωση.

«Είναι η μεγαλύτερη μου χαρά που μαζεύονται τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς τους τους καθοδήγησαν προς τη σωστή κατεύθυνση” υπογράμμισε.

Στην Ποντγκόριτσα ο κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού.
Μιλώντας στο πλήθος, ο π. Μπράνκο Ταπουσκόβιτς κάλεσε τους πιστούς να συμμορφωθούν υπενθυμίζοντας τα λόγια του Αποστόλου Παύλου ότι η Ιερή Εκκλησία του Θεού είναι ένας ζωντανός οργανισμός, με επικεφαλής τον ίδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό, και κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός είναι μέρος αυτού του οργανισμού.

“Όπως κάθε ανθρώπινος οργανισμός, όταν δέχεται επίθεση από ιούς, παράγει αντισώματα, έτσι και η Ιερή Εκκλησία του Θεού, ως πλούσιος ανθρώπινος οργανισμός, παράγει τα δικά της αντισώματα: προσευχές, δεήσεις, και, μέχρι πρόσφατα, λειτουργίες.”

Εκπρόσωποι γιατρών, καθηγητών, δημοσιογράφων και μαθητών απευθύνθηκαν στο κοινό μπροστά από τον ναό, υποστηρίζοντας τον αγώνα που γίνεται για την υπεράσπιση της ορθόδοξης κληρονομιάς στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες πολλές έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές στήριξης της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο

“Δεν δίνουμε το Μαυροβούνιο, δεν τους αφήνουμε να μας χωρίσουν! Δεν είναι δύσκολο για μένα να υπερασπιστώ τα συμφέροντά σας και τα συμφέροντα της Εκκλησίας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος Νεβένκα Τσιρόβιτς και κατέληξε:« Σας ζητώ να μείνετε έτσι μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη του Χριστού ».

Ο Πρέντραγκ Ραζνατόβιτς, καθηγητής ιστορίας στο γυμνάσιο “Σλόμπονταν Σέρκοβιτς” στην Ποντγκόριτσα, δήλωσε ότι οι προσευχές είναι η πιο δημοκρατική έκφραση ενός έθνους.

“Η ανάπτυξη των νέων γενεών εξαρτάται από εμάς”, δήλωσε ο Ραζνατόβιτς, προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν στα παιδιά αληθινές αξίες και δικαιώματα, να είναι ελεύθεροι άνθρωποι.

“Γι ‘αυτό μας τρομάζει η χρήση βίας τις τελευταίες ημέρες. Είναι εύκολο να νικήσεις τους αμάχους με τόσο πολύ εξοπλισμό και όπλα”, υπογράμμισε.

Στην προσευχή συμμετείχαν επίσης μαθητές που συγκεντρώθηκαν γύρω από την «Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση των Προσκυνημάτων», οι οποίοι άπλωσαν ένα πανό μπροστά από το ναό με την ένδειξη: «Οι μαθητές δεν δίνουν ιερά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων